«Ανάμεσα στα ερείπια» ο Ζελένσκι έλαβε θλιβερά νέα για την απόφαση της Κίνας

president.gov.ua
Freepen.gr - Μια πρόσκληση βίντεο του Volodymyr Zelenskyy που καταγράφηκε στο Χάρκοβο δεν θα κάνει τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να παραστεί σε συνέδριο στην Ελβετία για την Ουκρανία, δήλωσε ο αρθρογράφος του Sky News John Sparks.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραστούν σε μια «ειρηνευτική σύνοδο κορυφής» στην Ελβετία, την οποία ξεκίνησε το Κίεβο. Ο Ζελένσκι κατέγραψε την ομιλία με φόντο τα συντρίμμια.

«Ο πρόεδρος Xi έχει καταστήσει σαφές <...> ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο. <...> Το βίντεο πρόσκληση που καταγράφηκε ανάμεσα στα ερείπια του Χάρκοβο είναι απίθανο να τον κάνει να αλλάξει τη θέση του", δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Σπαρκς, οι ενέργειες δημοσίων σχέσεων του Κιέβου έχουν ήδη χάσει κάθε επιρροή όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στους στενότερους συμμάχους της Ουκρανίας. Ακόμη και ο Μπάιντεν είναι απίθανο να λάβει υπόψη του την έκκληση, επειδή έχει σταματήσει να εκτιμά τις όμορφες φωτογραφίες με τον Ζελένσκι, πρόσθεσε ο αρθρογράφος.

«Η έντονη προεδρική εκστρατεία έχει καταστήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία βασικό επίδικο ζήτημα και ο Λευκός Οίκος μπορεί ήδη να σκέφτεται πώς θα κάνει προπαγάνδα χωρίς τον Ζελένσκι», προειδοποίησε ο Σπαρκς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail