Times: Η πολεμική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ πάσχει εξαιτίας μιας σειράς οργανωτικών προβλημάτων

U.S. Army / Staff Sgt. Keith Anderson
Freepen.gr - Η βορειοατλαντική συμμαχία αντιμετωπίζει μια σειρά από εσωτερικά οργανωτικά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα η πολεμική της ετοιμότητα να υπολείπεται των ισχυρισμών υψηλού προφίλ που διατυπώνουν οι αξιωματούχοι του οργανισμού, έγραψε ο αρθρογράφος των Times, Edward Lucas.

"Η δομή διοίκησης είναι ένα πλήρες χάος <...>. Τα αποθέματα όπλων είναι χαμηλά, η υποδομή είναι ανεπαρκής, η διοικητική μέριμνα είναι εύθραυστη και ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι ξεπερασμένος", είπε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο υπολογισμός των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να νικήσουν τη Ρωσία σε μια υποθετική στρατιωτική σύγκρουση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο υποτιμούν τις δυνατότητες της Μόσχας, αλλά και υπερεκτιμούν εκείνες της Δύσης, πρόσθεσε.

"Αυτή η προσέγγιση του "ας προσποιηθούμε" βασίζεται σε μια ξεπερασμένη, εφησυχαστική σκέψη: οποιοσδήποτε πόλεμος θα είναι σύντομος, μόλις μία ή δύο εβδομάδες, επειδή η τεχνολογική υπεροχή της Δύσης θα της επιτρέψει να επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στη Ρωσία και ο φόβος για τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα θα αποτρέψει τα αντίποινα", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail