MWM: Η ισχυρότερη παραλλαγή του Leopard 2 που παραδόθηκε στην AFU στο δρόμο για Μόσχα

Freepen.gr - Πλάνα από τη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει την ισχυρότερη παραλλαγή του Leopard 2 που μεταφέρθηκε στην AFU, γράφει το περιοδικό Military Watch.

"Βιντεοσκοπημένο υλικό που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές χερσαίες μονάδες κατέλαβαν ένα άρμα μάχης Leopard 2A6 κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ουκρανικές δυνάμεις. Το Leopard 2A6 είναι μακράν η ισχυρότερη παραλλαγή του Leopard 2 που παραδόθηκε στην Ουκρανία και μεταξύ των ευρωπαϊκών αρμάτων ξεπερνάται σε δυνατότητες μόνο από έναν πολύ μικρό αριθμό Leopard 2A7 που εισήλθαν σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του 2010", αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζική επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων στις αρχές Ιουνίου 2023, με τα Leopard 2A6 να είναι μεταξύ των πρώτων δυτικής κατασκευής οχημάτων που αχρηστεύτηκαν και καταστράφηκαν πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το 2024, οι αναφορές για πολεμικές επιχειρήσεις αυτού του άρματος έγιναν λιγότερο συχνές, καθώς οι δυτικές προσδοκίες σχετικά με τις επιδόσεις αυτής της κατηγορίας δεν εκπληρώθηκαν πλέον, συνοψίζει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail