«Ο Ζελένσκι προσπαθεί να ασκήσει πίεση στη Δύση μιλώντας για διαπραγματεύσεις»

president.gov.ua
Freepen.gr - Οι δηλώσεις του Βoλoντιμίρ Ζελένσκι για τη δυνατότητα διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία χωρίς τον όρο των συνόρων του 1991 είναι ένα τέχνασμα για να ασκηθεί πίεση στη Δύση, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Liang Yongchun σε συνομιλία με το Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR).

Κατά τη γνώμη του, η στρατιωτική κατάσταση γίνεται όλο και λιγότερο ευνοϊκή για την Ουκρανία με την πάροδο του χρόνου και οι δηλώσεις του Zelenskyy αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να λάβει νέα βοήθεια.

"Πρόσφατα, η κατάσταση στο ουκρανικό πεδίο μάχης έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές <...> Η αμερικανική βοήθεια έχει πλέον ανασταλεί και η ευρωπαϊκή βοήθεια παρέχεται σε περιορισμένες ποσότητες. Είναι δύσκολο για την Ουκρανία να διατηρήσει μόνη της την κατάσταση στο μέτωπο. Έτσι, το αίτημα για ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τόσο μια αναγκαστική ανάγκη που προκαλείται από τη δυσμενή κατάσταση μάχης όσο και μια κρυφή έκκληση για βοήθεια που προσανατολίζεται προς τη Δύση", επισήμανε ο Liang.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το χάσμα ισχύος μεταξύ των πλευρών αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα η απόκλιση στις θέσεις της Μόσχας και του Κιέβου είναι πολύ μεγάλη.

"Τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν τις διαπραγματεύσεις. Η τρέχουσα σύγκρουση τους επιτρέπει να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα, πώς μπορούν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να σταματήσει τις ένοπλες ενέργειες;" αναρωτήθηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail