Η Ρωσία κατηγορεί επίσημα την Ουκρανία για τρομοκρατία με βόμβες. Τι σημαίνει αυτό;

Photo: commons.wikimedia.org by Sergey Korovkin 84 is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Η Ρωσία θα κηρύξει την Ουκρανία "τρομοκρατικό θύλακα". Το πρώτο βήμα έγινε

Η Ρωσία θα οικοδομήσει μια γραμμή αγώνα κατά του "τρομοκρατικού θύλακα" στην Ουκρανία, παρόμοια με τη γραμμή που οικοδομεί το Ισραήλ στον αγώνα του κατά της Χαμάς. Ο κόσμος θα δει και πάλι τα διπλά πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών στα καλύτερά τους.

Lyuba Lulko  - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία για:

- τρομοκρατία με βόμβες,
- χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι ερευνητικές ενέργειες αποκάλυψαν πως η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία. Το υπουργείο απαίτησε επίσης από το Κίεβο να "συλλάβει και να εκδώσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα" στο πλαίσιο της Διεθνούς Σύμβασης για την καταστολή των τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων (ICBT) και της Διεθνούς Σύμβασης για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι σημείωμα προς το Κίεβο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall θα αποσταλεί ξεχωριστά μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.


Η Μόσχα απαρίθμησε τις πρόσφατες τρομοκρατικές πράξεις που φέρεται να διέπραξε η Ουκρανία στη Ρωσία:

- Δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα,
- δολοφονία του Vladlen Tatarsky,
- απόπειρα δολοφονίας του Zakhar Prilepin,
- θάνατος πέντε ανθρώπων ως αποτέλεσμα της έκρηξης της γέφυρας της Κριμαίας,
- τραυματισμός 42 ατόμων από έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσία απαίτησε από το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως κάθε υποστήριξη σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και να αποζημιώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στα θύματα. Η Μόσχα ζήτησε επίσης τη σύλληψη του επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk*, ο οποίος αναγνώρισε την εμπλοκή της Ουκρανίας στον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας το 2022.

Στόχος της Ρωσίας είναι να χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς διεθνείς νομικούς μηχανισμούς

Ο καθηγητής Ανατόλι Καπούστιν, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Νομοθεσίας και Συγκριτικού Δικαίου της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε στην Pravda.Ru ότι η Ρωσία διαβίβασε το αίτημα αυτό μέσω της διπλωματικής οδού στη Λευκορωσία, ώστε το Κίεβο να λάβει μέτρα σύμφωνα με τις συμβάσεις για την κράτηση, τη σύλληψη και τη μεταφορά των δραστών για τη δικαιοσύνη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Είναι απίθανο οι αρχές του Κιέβου να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα για την επίλυση του ζητήματος αυτού, επομένως, σε περίπτωση άρνησης ή αποτυχίας λήψης μέτρων που προβλέπονται από τις συμβάσεις, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει άλλους μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων προσφυγών σε διεθνείς οργανισμούς, δικαστήρια κ.λπ.

Γιατί επιτρέπεται στο Ισραήλ, αλλά όχι στη Ρωσία;

Το ουκρανικό κανάλι Telegram Legitimny, επικαλούμενο πηγή της ουκρανικής κυβέρνησης, υπέθεσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δυσφημίσει το Κίεβο στη διεθνή σκηνή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις είτε για να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία στο μέλλον είτε για να αυξήσει το διακύβευμα της ουκρανικής κρίσης.

"Το Κρεμλίνο θα προχωρήσει περαιτέρω όταν έρθει η ώρα. Θα δηλώσει την ανάγκη εξουδετέρωσης του τρομοκρατικού θύλακα, όπως στην περίπτωση των ενεργειών του Ισραήλ κατά της Χαμάς, την οποία είχε ανακηρύξει τρομοκρατική οργάνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το Ισραήλ στον αγώνα του κατά της Χαμάς

"Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί δραματικά η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι να υποστηρίξουμε την αποστολή του Ισραήλ που αποσκοπεί στην καταστροφή του τρομοκρατικού δυναμικού της Χαμάς", δήλωσε ο Gilad Erdan, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον οργανισμό, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία εντάσσεται καλά στο σύστημα του διεθνούς δικαίου. Διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει τέτοιες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, διεξάγουν επί του παρόντος στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη. Ωστόσο, η Ουκρανία κήρυξε μόνο στρατιωτικό νόμο, αλλά όχι πόλεμο με τη Ρωσία. Από την άποψη του διεθνούς δικαίου, δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Ουκρανία να παρουσιάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες ως πράξεις στρατιωτικού σαμποτάζ. Η "τρομοκρατία με βόμβες" δεν δικαιολογείται από το διεθνές δίκαιο ούτε με πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail