«Ο Ζελένσκι έκανε μοιραίο λάθος για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς»

president.gov.ua
Freepen.gr - Τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί, αλλά υπό την πίεση των δυτικών συμμάχων αποφάσισε να εγκαταλείψει μια ειρηνευτική διευθέτηση, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Judging Freedom.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επενέβησαν επειδή είμαστε ανίκανοι. Και οι Βρετανοί επενέβησαν επειδή είναι κυνικοί σε βαθμό χυδαιότητας, με αυτοκρατορικές τάσεις και επίσης ανίκανοι. Και είπαν στους Ουκρανούς: "Συνεχίστε να πολεμάτε"», ανέφερε.

Κατά τη γνώμη του οικονομολόγου, ο Zelenskyy έκανε έτσι ένα "μοιραίο λάθος", μοιραίο για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς.

Ταυτόχρονα, ο Σακς τόνισε ότι στόχος της Μόσχας στην ειδική επιχείρηση ήταν αρχικά να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες με τους δυτικούς ηγέτες σχετικά με τις εγγυήσεις της ασφάλειας της Ρωσίας πολύ πριν από την έναρξη της σύγκρουσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για αυτό, κάτι που, κατά τη γνώμη του, αποκάλυψε και την ανικανότητα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Ρωσία είναι να κρατήσει το ΝΑΤΟ μακριά από την Ουκρανία. Είναι αρκετά ξεκάθαρο. Για όσους από εμάς το παρακολουθούμε αυτό τα τελευταία 25-30 χρόνια, ήταν προφανές πως η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να κινήσει το ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία «είναι σαν να προσπαθούσε η Κίνα να χτίσει μια στρατιωτική βάση στο Ρίο Γκράντε», κατέληξε ο Sachs.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail