Τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες απειλούν την παγκόσμια οικονομία

pixabay / Gam-Ol
Freepen.gr - Τα πρωτοφανή επίπεδα δημοσιονομικών ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν βασική απειλή για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή συμμετείχε στην ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής (IMFC), η οποία παραδοσιακά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εαρινής συνεδρίασης των οργάνων του ΔΝΤ και του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Τα άνευ προηγουμένου επίπεδα δημοσιονομικών ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους απειλούν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης» (στην παγκόσμια οικονομία).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνεται επίσης λόγω της κλιμάκωσης των εκστρατειών κυρώσεων και της πρακτικής εμπορικών πολέμων, «που καταστρέφουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, επιβραδύνουν την ανάπτυξη της συνολικής προσφοράς και έχουν έντονο προπληθωριστικό αποτέλεσμα». 

Ταυτόχρονα, ο Siluanov επέστησε την προσοχή, ότι οι χώρες με αναδυόμενες αγορές συνεχίζουν να συμβάλλουν κυρίως στην παγκόσμια ανάπτυξη.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail