Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι η Δύση θέλει να βγάλει από τη μέση τον Ζελένσκι

Photo: flickr.com by President Of Ukraine is licensed under Creative Commons CC0 1.0
Freepen.gr - Η Δύση θέλει να ξεφορτωθεί τον Ζελένσκι - Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πιστεύει ότι η Δύση θα μπορούσε να αποφασίσει να εξοντώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το σχόλιο του Μεντβέντεφ ήρθε με αφορμή δημοσιεύματα από την Πολωνία σχετικά με τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ουκρανό ηγέτη.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει "λόγους να ανησυχεί σοβαρά".

"Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη απόδειξη πως η Δύση έχει αποφασίσει να τον εξαλείψει", έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Στις 18 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία του Ζελένσκι. Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία επιβολής του νόμου, ο συλληφθείς είναι πολωνός πολίτης, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου Rzeszow-Jasionka στη βοεβοντία των Υποκαρπαθίων και να παραδώσει τα δεδομένα αυτά στη Ρωσία. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας του Ουκρανού ηγέτη κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία.

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε πως συμφώνησε να εργαστεί για μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών. Ο Πολωνός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο πρώην βουλευτής της Βέρκοβνα Ράντα Ίλια Κίβα δήλωσε ότι ο Ζελένσκι ενίσχυσε την προσωπική του ασφάλεια λόγω του φόβου να εξοντωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των συμμαχικών κρατών, οι οποίες πίστευαν πως είχε έρθει η ώρα να τερματιστεί η σύγκρουση. Σύμφωνα με τον Κίβα, ο Ουκρανός ηγέτης φέρεται να φοβόταν ότι θα σκοτωνόταν από τον ίδιο του τον στρατό.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail