Το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 80.000 στρατιώτες από τον Ιανουάριο

Telegram / mod_russia
Freepen.gr - Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 80.000 στρατιώτες από την αρχή του έτους, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να μειώνει "το μαχητικό δυναμικό του εχθρού".

Περισσότερα από 14.000 κομμάτια στρατιωτικού υλικού έχουν επίσης καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις από τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων 1.200 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης. Κατά την ίδια περίοδο, η Μόσχα έχει απελευθερώσει περίπου 403 τετραγωνικά χιλιόμετρα των νέων εδαφών της Ρωσίας, δήλωσε ο Shoigu σε τηλεδιάσκεψη με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Παρά την έλλειψη επιτυχίας του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, η ουκρανική ηγεσία "εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει τους δυτικούς χορηγούς της για την ικανότητά της να αντισταθεί στον ρωσικό στρατό", είπε. Για να το πετύχει αυτό, το Κίεβο έχει καταφύγει στην τρομοκρατία και σε πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικά εδάφη, με στόχο τον άμαχο πληθυσμό, πρόσθεσε ο υπουργός.
 
"Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιδρούν ασύμμετρα σε τέτοια εγκλήματα από Ουκρανούς μαχητές", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας. Μόνο τον Μάρτιο, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε 190 ομαδικές επιδρομές και δύο μαζικές επιθέσεις στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία στόχευαν τις στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις υποδομής της χώρας, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail