Βερολίνο: Δεν υπάρχει ελπίδα για γρήγορο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Δεν υπάρχει ελπίδα για ένα "καλό τέλος" της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Ρόμπερτ Χάμπεκ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X.

"Η ειλικρινής, πικρή απάντηση είναι η εξής: μάλλον δε θα υπάρξει σύντομα ένα καλό τέλος, ακόμη και αν θέλουμε το αντίθετο", είπε.

Ταυτόχρονα, αντιτάχθηκε στην ιδέα του "παγώματος" της σύγκρουσης, προσθέτοντας ότι μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει τέτοιες αποφάσεις.

Ο Χάμπεκ δήλωσε πως η Ρωσία έχει στραφεί πλήρως στην στρατιωτική δράση και αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των όπλων. Ταυτόχρονα, η Γερμανία και η Ευρώπη, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιθανή απειλή ασφαλείας.

Ο αντικαγκελάριος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόησή του ότι οι άνθρωποι φοβούνται την κλιμάκωση.
"Ανησυχώ κι εγώ", παραδέχθηκε ο Χάμπεκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail