Ποιος είναι εγκεφαλικά νεκρός τώρα, ο Μακρόν;

Photo: SCF
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να στείλει χερσαία στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόνο ένας παραληρηματικός ανόητος θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια χοντροκομμένη πρόταση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Μακρόν είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις θα σήμαινε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος πιθανότατα θα εξελισσόταν σε πυρηνική πυρκαγιά.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Γάλλος ηγέτης έγινε πρωτοσέλιδο πριν από λίγο καιρό όταν χαρακτήρισε τη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως "εγκεφαλικά νεκρή". Τώρα ανταγωνίζεται για το ίδιο επίθετο.

Όταν ο Μακρόν έκανε αυτά τα σκληρά σχόλια για το ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στον Economist τον Νοέμβριο του 2019, ορισμένοι παρατηρητές θεώρησαν πως ασκούσε έξυπνη κριτική στον υπερατλαντικό στρατιωτικό οργανισμό και στο πώς δεν ήταν πλέον κατάλληλος για τον σκοπό του στη σύγχρονη εποχή.

Αλλά, όχι, ο Μακρόν δεν ασκούσε εποικοδομητική κριτική στο ΝΑΤΟ ή στην αμερικανική ηγεσία. Ήταν απλώς ένας αλαζόνας τσαρλατάνος, που προσπαθούσε να προβάλει τον εαυτό του ως τον "ισχυρό ηγέτη" της Ευρώπης και να πλασάρει το άλογό του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, εμφανιζόμενος να κακολογεί το ΝΑΤΟ.

Αυτήν την εβδομάδα, ο πρώην τραπεζίτης του Ρότσιλντ ήταν και πάλι εκεί, επιδιδόμενος στις μεγαλοπρεπείς φαντασιώσεις του ότι ηγείται της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ο Μακρόν φιλοξένησε 25 Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Στη μεγαλοπρέπεια του παλατιού του Ελιζέ προειδοποίησε ότι η Ρωσία "δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία", διαφορετικά, όπως υποστήριξε, ολόκληρη η Ευρώπη θα υποκύψει στη ρωσική επιθετικότητα.

Πρόκειται για απερίσκεπτη και επικίνδυνη φαντασίωση του Γάλλου προέδρου που επιδίδεται στην πιο ανιστόρητη ρωσοφοβία. Η Μόσχα έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν την ενδιαφέρει τίποτα πέρα από την αποναζιστικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την προστασία της εθνικής της ασφάλειας.

Για να αντισταθμίσει ένα τέτοιο υποτιθέμενο εφιαλτικό αποτέλεσμα με ρωσικά τανκς να κυλούν πάνω από την Ευρώπη, ο Μακρόν είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουν την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου.

"Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουμε πως η Ρωσία δε θα μπορέσει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μπροστά σε επικροτούντες Ευρωπαίους ηγέτες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη ήταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον. Η Γερμανία και η Γαλλία υπέγραψαν νωρίτερα αυτό το μήνα διμερή σύμφωνα ασφαλείας με την Ουκρανία, τις οποίες θα μπορούσαν να επικαλεστούν για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων επισήμως για τη δίωξη του πολέμου αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ με τη μορφή ιδιωτών μισθοφόρων συμμετέχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας. Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 60 Γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση κοντά στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το γεγονός στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα: "Η διάσκεψη [στο Παρίσι] σηματοδότησε την προθυμία του Μακρόν να παρουσιαστεί ως Ευρωπαίος υπέρμαχος της υπόθεσης της Ουκρανίας, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η αμερικανική υποστήριξη θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες".

Εκτός από την έκκληση για την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, ο Μακρόν δεσμεύτηκε επίσης να στείλει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο καθεστώς του Κιέβου για "βαθιά πλήγματα" στη Ρωσία.

Οι γαλλικοί πύραυλοι κρουζ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να πλήξουν το ρωσικό έδαφος της Κριμαίας. Τώρα ο Γάλλος ηγέτης θέλει ένα νεοναζιστικό καθεστώς να έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. Πόσο ακόμα μπορεί η Μόσχα να ανεχθεί αυτή την εξωφρενική πρόκληση χωρίς ανταποδοτικά πλήγματα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γάλλος πρόεδρος βλέπει μια ευκαιρία για αυτοπροβολή. Ο Μακρόν έχει εμμονή με τις έννοιες της αυτοπεποίθησής του και της αποκατάστασης της διεθνούς εικόνας της Γαλλίας σε κάποιο φανταστικό ένδοξο παρελθόν.

Με τους Αμερικανούς να τσακώνονται στο Κογκρέσο για το αν θα στείλουν στην Ουκρανία άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και με την πιθανή εκλογή του σκεπτικιστή του ΝΑΤΟ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αργότερα φέτος, ο Μακρόν βλέπει ένα άνοιγμα για να επιδείξει τη δυτική ηγεσία ενισχύοντας την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο εγωισμός και οι αυταπάτες μεγαλείου του Μακρόν είναι ικανά να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα κάνει όλα αυτά λέγοντας απροκάλυπτα ψέματα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν επιδοκιμάζει τον πρόεδρο-μαριονέτα του Κιέβου Βλαντιμίρ Ζελένσκι να προσποιείται ότι η Ουκρανία έχει πιθανότητες να νικήσει τη Ρωσία. Ο Ζελένσκι μίλησε επίσης στη διάσκεψη στο Παρίσι μέσω βιντεοκλήσης και έκανε την κουραστική έκκλησή του για περισσότερα όπλα. Ισχυρίστηκε με απροκάλυπτα ψέματα πως οι θάνατοι του ουκρανικού στρατού ανέρχονται σε 31.000 στρατιώτες από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση πριν από δύο χρόνια. Ο πιο ρεαλιστικός αριθμός είναι ότι πάνω από 400.000 και ίσως και 500.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από τις κατά πολύ ανώτερες ρωσικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η σιωπηρή παραδοχή του Μακρόν. Γιατί να χρειάζονται στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αν δεν ήταν για την αντικατάσταση των ουκρανικών τάξεων που έχουν καταστραφεί;

Ο Μακρόν δικαιολογεί τα ψέματά του επιτείνοντας το πιο εξωφρενικό ψέμα ότι η Ρωσία έχει πρόθεση να εισβάλει σε άλλα ευρωπαϊκά έθνη μόλις νικήσει τον ουκρανικό στρατό.

Αυτή η μπαμπούλας εκδοχή της γεωπολιτικής αγνοεί την πραγματικότητα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ υποκίνησαν έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας ένα νεοναζιστικό καθεστώς.

Ο Μακρόν θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο βασιζόμενος σε καθαρά ψέματα και ματαιοδοξία. Δεν είναι μόνο εγκεφαλικά νεκρός. Είναι και ψυχικά νεκρός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail