Η Γερμανία πιθανότατα εισέρχεται σε ύφεση - Bundesbank

pixabay / 12138562O
Freepen.gr - Η δοκιμαζόμενη γερμανική οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί περαιτέρω το πρώτο τρίμηνο του 2024, προειδοποίησε η κεντρική τράπεζα της χώρας σε μηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η εξωτερική βιομηχανική ζήτηση της Γερμανίας είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμη, ενώ οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να είναι επιφυλακτικοί με τις δαπάνες και οι εγχώριες επενδύσεις θα υποφέρουν περαιτέρω από τα υψηλά επιτόκια.

"Δεν υπάρχει ακόμη ανάκαμψη για τη γερμανική οικονομία... Κάποιοι παράγοντες πίεσης θα παραμείνουν πιθανόν και το πρώτο τρίμηνο του 2024... η οικονομική παραγωγή θα παρουσιάσει επομένως και πάλι ελαφρά μείωση. Με τη δεύτερη διαδοχική μείωση της οικονομικής παραγωγής, η γερμανική οικονομία θα βρίσκεται σε τεχνική ύφεση", ανέφερε η Bundesbank, αναφερόμενη στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, όταν το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,3% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές συνδέουν τις αδύναμες οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας με τα επακόλουθα της ενεργειακής κρίσης που έπληξε τη χώρα μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τα δυτικά κράτη έθεσαν πολυάριθμους οικονομικούς περιορισμούς στη Ρωσία, γεγονός που οδήγησε το μπλοκ να χάσει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση στη φθηνή ρωσική ενέργεια. Αυτό επέφερε ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα στη βαριά βιομηχανική οικονομία της Γερμανίας, η οποία διανύει πλέον το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο μηδενικής ή αρνητικής ανάπτυξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail