Ο Καναδάς υπόσχεται εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία

Νathan Denette / The Canadian Press / ΑΡ
Freepen.gr - Ο Καναδάς θα δωρίσει περισσότερα από 800 μη επανδρωμένα αεροσκάφη SkyRanger R70 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Καναδός υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ. Το Κίεβο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εμπορικά και στρατιωτικά UAV στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία, η οποία θα εισέλθει στον τρίτο χρόνο της στις 24 Φεβρουαρίου.

"Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα βοηθήσουν τα στρατεύματα της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου να εκτιμήσουν γρήγορα στόχους και απειλές με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα", δήλωσε ο Μπλερ σε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο.

Τα R70 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναγνωριστικές αποστολές και είναι ικανά να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως και 3,5 κιλά.

Τα UAV αποτελούν μέρος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει υποσχεθεί στο Κίεβο η καναδική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2023. Συνολικά, η Οτάβα έχει παράσχει βοήθεια αξίας 1,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Φεβρουάριο του 2022, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail