Η Γαλλία και η Γερμανία δε θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Παρά τις συμφωνίες ασφαλείας που έχει συνάψει η Ουκρανία με τη Γερμανία και τη Γαλλία, το Βερολίνο και το Παρίσι δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Song Zhongping στην κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψαν διμερή συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Άλλη μια συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας υπέγραψαν ο Ζελένσκι και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον Κινέζο εμπειρογνώμονα, η υπογραφή συμφωνιών ασφαλείας με τη Γαλλία και τη Γερμανία, που είναι σημαντικά ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργεί ένα προηγούμενο που θα ενθαρρύνει ενδεχομένως άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Ουκρανία. Ωστόσο, αυτές οι συμφωνίες ασφαλείας δεν σημαίνουν «ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», τόνισε.

«Μακροπρόθεσμα, αυτές οι χώρες (Γαλλία και Γερμανία) θα αποφύγουν επίσης άμεσες στρατιωτικές συγκρούσεις με τη Ρωσία και δε θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Σονγκ Ζονγκπίνγκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail