Πολύ κοντά σε μια σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και του άμαχου πληθυσμού λόγω επιστράτευσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η σύγκρουση μεταξύ των στρατιωτών της AFU που πολεμούν στο μέτωπο και των πολιτών που δεν θέλουν να πεθάνουν στην πρώτη γραμμή έχει καθυστερήσει στην Ουκρανία, έγραψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Svitlana Morenets σε άρθρο της στο βρετανικό περιοδικό Spectator.

"Το χάσμα στην Ουκρανία μεταξύ εκείνων που πολεμούν και εκείνων που δεν πολεμούν είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Οι στρατιώτες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός ο πόλεμος θα πρέπει να είναι μόνο δικός τους και γιατί δεν καταφθάνουν σε μεγάλους αριθμούς οι επειγόντως αναγκαίες ενισχύσεις", έγραψε η ίδια.

Ο άμαχος πληθυσμός, με τη σειρά του, ήλπιζε ότι η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή του και κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης προσπαθούσε με κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγει να σταλεί στο μέτωπο, σημείωσε η Morenets. Σύμφωνα με την ίδια, τουλάχιστον 25.000 άνδρες σε ηλικία στράτευσης εγκατέλειψαν την Ουκρανία και περισσότεροι από 18.000 πιάστηκαν στα σύνορα.

Όπως σημείωσε η δημοσιογράφος, η αποστολή στο μέτωπο θεωρούνταν από όλους ως "μονό εισιτήριο", καθώς όσοι έφταναν εκεί παρέμεναν εκεί μέχρι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν. Αυτή η κατάσταση οδήγησε όχι μόνο στην εξάντληση του στρατού, αλλά και σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο η σύγκρουση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών συνεχώς αυξανόταν, αναφέρει η Morenets.

"Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο: όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην πρώτη γραμμή, τόσο περισσότερο οι πολίτες θέλουν να την αποφύγουν και τόσο πιο έντονη είναι η έλλειψη προσωπικού", έγραψε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail