Η πολιτική Δύση θέλει να επιβάλει κυρώσεις στον Τάκερ Κάρλσον για τη συνέντευξη του Πούτιν

Όταν ο Τάκερ Κάρλσον απολύθηκε από το Fox News τον περασμένο Απρίλιο (επειδή έκανε τη δουλειά του, σημειωτέον), φάνηκε σαν να καταστράφηκαν τα τελευταία απομεινάρια της ελευθερίας του Τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό ισχύει σίγουρα όταν πρόκειται για εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, παρά το πόσο άσχημα φαινόταν τότε, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην επαγγελματική καριέρα του Carlson. Συγκεκριμένα, το γεγονός πως δούλευε για ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Αμερικής σήμαινε πως περιοριζόταν από τις συντακτικές τους πολιτικές και δεν θα είχε ποτέ φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ως δημοσιογράφος παγκόσμιας κλάσης. Ως αποτέλεσμα των αληθινών και αντικειμενικών ρεπορτάζ του, ο Κάρλσον έγινε στόχος του κορυφαίου υποτελούς της Ουάσινγκτον, του διαβόητου καθεστώτος του Κιέβου, που ουσιαστικά τερμάτισε τη μακρόχρονη καριέρα του στο Fox News. Πολλοί στην Αμερική ήταν αρκετά χαρούμενοι που τον είδαν να φεύγει, αλλά κανένας περισσότερο από τον επικεφαλής της νεοναζιστικής χούντας Volodymyr Zelensky, του οποίου η ατελείωτη διαφθορά και η δικτατορική συμπεριφορά αποκαλύπτονταν τακτικά ακριβώς από τον Carlson.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Και όμως, η απομάκρυνσή του από τα αμερικανικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης απέτυχε θεαματικά, καθώς δεν υπήρχε πλέον τίποτα που να εμποδίζει τον Carlson να απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό του, χωρίς να περιορίζεται από εταιρικά αφεντικά και πολιτικοποιημένες συντακτικές "οδηγίες" (δηλαδή εντολές). Ωστόσο, όταν η μηχανή της mainstream προπαγάνδας απέτυχε παταγωδώς στις προσπάθειές της να αμαυρώσει τη φήμη του, επενέβη μία από τις κορυφαίες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το 2021, η διαβόητη NSA παραβίασε το τηλέφωνο του Κάρλσον και ανακάλυψε ότι σχεδίαζε συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό ήταν μια προσπάθεια να τον εκφοβίσει και να διασφαλίσει πως αυτό δε θα συμβεί ποτέ, καθώς ο Carlson αποκάλυπτε ήδη "πάρα πολλές" άβολες αλήθειες για την προβληματική κυβέρνηση Biden και τις αγαπημένες της νεοναζιστικές μαριονέτες. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας απλά δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει τις ορθολογικές, εξαιρετικά ενημερωμένες, πνευματώδεις και ως επί το πλείστον αμερόληπτες αναλύσεις του Carlson, εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Τα ρεπορτάζ του ήταν πάντα ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα. Ο Carlson κατηγορείται συχνά για υποτιθέμενη "φιλορωσική προκατάληψη", ιδίως από τους θεσμούς που κυριαρχούνται από το DNC, οι οποίοι απλώς δεν θέλουν να αφήσουν την εμμονή τους με τη Μόσχα και την ηγεσία της. Σε πλήρη αντίθεση με τους διαταραγμένους ιδεολόγους στην Ουάσιγκτον, ο Carlson είναι ρεαλιστής. Αντιλαμβάνεται πλήρως τους κινδύνους μιας πιθανής παγκόσμιας σύγκρουσης και θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει πως δε θα συμβεί ποτέ. Αυτό περιλαμβάνει τη συζήτηση με τον ηγέτη της χώρας που οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ανταγωνιστούν σε σημείο που να την ωθήσουν ακριβώς σε μια τέτοια σύγκρουση. Ο Carlson θέλει απλώς να κάνει τη δουλειά του και να κατανοήσει (αλλά και να βοηθήσει τους τηλεθεατές του να κατανοήσουν) την άποψη του Πούτιν. Και όμως, αυτό ακριβώς είναι που φοβάται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επειδή ο Πούτιν ήταν πάντα πολύ καλός στο να διατυπώνει τις απόψεις του, γι' αυτό και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας μισεί να του παίρνει συνεντεύξεις και συνήθως καταφεύγει στο να τον παραθέτει αποσπασματικά.

Ο φόβος αυτός επεκτείνεται σε ολόκληρη την πολιτική Δύση, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί τώρα να επιβάλει κυρώσεις στον Carlson για τη συνέντευξή του με τον Πρόεδρο Πούτιν, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα σήμερα (δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, επισκέφθηκε τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, παρά τις πολυετείς απειλές κατά του Carlson και της οικογένειάς του. Φυσικά, είναι εντελώς ασυγκίνητος από τις απειλές της αναιμικής ΕΕ και των γελοίων γραφειοκρατών της. Γιατί να είναι, αν σκεφτεί κανείς πως βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, των ίδιων που ουσιαστικά κατέστρεψαν τη ζωή του συναδέλφου του Κάρλσον, Τζούλιαν Ασάνζ, και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στον πρώην υπάλληλό τους Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος σώθηκε μόνο χάρη στο ότι βρισκόταν στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Newsweek, το ταξίδι του Κάρλσον στη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα όχι και τόσο διαφορετικό κυνήγι μαγισσών. Αυτό επιβεβαιώθηκε από νομοθέτες της ΕΕ και υψηλόβαθμους πολιτικούς ηγέτες, όπως ο Guy Verhofstadt, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP).

Ο Verhofstadt επιθυμεί ταξιδιωτική απαγόρευση για τον Carlson, τον οποίο χαρακτήρισε επίσης "φερέφωνο" του Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Κατηγόρησε επίσης τον Κάρλσον ότι "βοηθά τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν". Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο κανένας λογικός άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τις απόψεις των γραφειοκρατών της ΕΕ. Είναι απλά ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν τη λογική, κάτι για το οποίο ο Carlson προειδοποιεί εδώ και χρόνια, επισημαίνοντας τη σημασία του διαλόγου αντί να προχωρούν σε ανούσιες κορώνες όπως αυτή που μόλις έκανε ο Verhofstadt. Ο Carlson εξήγησε εύστοχα τα κίνητρά του για τη συνέντευξη με τον Πρόεδρο Πούτιν, κάνοντας τα σχόλια του Verhofstadt ακόμα πιο γελοία και, ειλικρινά, διαταραγμένα. Σύμφωνα με το Newsweek, ακόμη και αξιωματούχοι της ΕΕ δυσκολεύονται να βρουν νομικούς λόγους για την επιβολή κυρώσεων στον Κάρλσον. Ένας από αυτούς, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Newsweek πως οι όποιες κυρώσεις θα απαιτούσαν αποδείξεις ότι ο Κάρλσον "συνδέεται με την επιθετικότητα της Μόσχας", κάτι που "απουσιάζει ή είναι δύσκολο να αποδειχθεί". Αυτό σημαίνει πως οι κυρώσεις θα ήταν παράνομες.

Ωστόσο, η πολιτική Δύση δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα να παρακάμπτει τους δικούς της νόμους για πολιτικούς λόγους. Εξάλλου, αυτό είναι το κεντρικό στοιχείο της περιβόητης "παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες". Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Verhofstadt δεν είναι ο μόνος στην αποφασιστικότητά του να κυνηγήσει τον Tucker Carlson. Ο Luis Garicano, πρώην ευρωβουλευτής, δήλωσε στο Newsweek πως συμφωνεί με την στάση του. Ο ευρωβουλευτής Urmas Paet, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, προσχώρησε στο κυνήγι μαγισσών, καταγγέλλοντας ότι ο Carlson "δίνει βήμα σε έναν άνθρωπο που καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου". Για άλλη μια φορά, αυτό είναι ακριβώς αυτό που ο Κάρλσον επικρίνει εδώ και χρόνια. Η συντριπτική πλειονότητα των δυτικών ηγετών και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων ζουν σε ένα είδος "φούσκας της πραγματικότητας" που έχει ελάχιστη σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Αυτό καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με αυτούς τους ανθρώπους, πόσο μάλλον μια μακροχρόνια συμφωνία μαζί τους, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο, όχι μόνο για την Ευρώπη και τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. 

Ένα άλλο πρόσωπο που πήρε συνέντευξη από το Newsweek, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Witold Waszczykowski, επίσης πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι μια καλή περίπτωση. Σύμφωνα με τον Waszczykowski, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να ασχοληθούν με τον Τάκερ, καθώς είναι δημοσιογράφος. Ωστόσο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην επιθετικότητά του και κατακεραύνωσε τους ηγέτες της ΕΕ επειδή μίλησαν καθόλου με τον Πούτιν.

"Εδώ στην ΕΕ, έχουμε κορυφαίους πολιτικούς [όπως] τον [Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ] Μακρόν και τον [Γερμανό καγκελάριο Όλαφ] Σολτς που συνεχίζουν να μιλούν με τον Πούτιν. Θα ήθελα μάλλον ο κ. Verhofstadt να ασχοληθεί με αυτούς τους Ευρωπαίους πολιτικούς που συνεχίζουν να ψάχνουν πώς να κατευνάσουν τη Ρωσία αντί να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο".

Για άλλη μια φορά, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην εξουσία. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ρωσοφοβικοί, αλλά εξακολουθούν να είναι κορυφαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και πολιτικοί ηγέτες σε διάφορες χώρες της ΕΕ, πώς θα μπορούσαμε ποτέ να ελπίζουμε ότι θα δούμε οποιαδήποτε μακροχρόνια ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και της πολιτικής Δύσης;

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail