Η Γαλλία κατάσχει βίλα ρωσικής ιδιοκτησίας αξίας 120 εκατ. ευρώ

Global Look Press / Peter Seyfferth/imageBROKER.com
Freepen.gr - Η Γαλλία κατέσχεσε μια πολυτελή βίλα στην Κυανή Ακτή με την υποψία ότι ανήκει στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη Γάλλους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Villa Maria Irina - παλαιότερα γνωστή ως Villa del Mare - είναι μία από τις πιο πολυτελείς επαύλεις στη γαλλική Ριβιέρα. Εκτιμάται πως αξίζει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια δολάρια), η βίλα διαθέτει πισίνες, γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο.

Το ακίνητο τριών εκταρίων ανήκει επισήμως στον ρωσο-αρμένιο μεγιστάνα Samvel Karapetyan, ο οποίος το αγόρασε το 2010. Ο Karapetyan είναι επικεφαλής του ομίλου Tashir, μιας κορυφαίας εταιρείας στην αγορά ανάπτυξης εμπορικών ακινήτων στη Ρωσία.

Ωστόσο, οι Γάλλοι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Karapetyan ενήργησε για λογαριασμό της Gazprom κατά την αγορά του ακινήτου. Σύμφωνα με έγγραφα που ανέλυσε η Le Monde, ο επιχειρηματίας αγόρασε τις μετοχές της Maritime Villa Holding SNC, ιδιοκτήτριας του ακινήτου, από την Gazprom Neft, χάρη σε δάνειο 124 εκατομμυρίων δολαρίων που χορήγησε η Gazprombank. Το δάνειο χορηγήθηκε από τη ρωσική τράπεζα με αντάλλαγμα την ενεχυρίαση της βίλας ως εγγύηση, υποστήριξε το πρακτορείο.

"Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα διαδοχικά σχέδια απόκτησης της βίλας πραγματοποιήθηκαν στο όνομα διαφόρων εταιρειών, των οποίων η έμμεση ιδιοκτησία θα ισοδυναμούσε με την ανάδειξη της Gazprom σε πραγματικό δικαιούχο", ανέφερε η εισαγγελία του Παρισιού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail