Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για "οικονομικό εκφοβισμό"

FILE PHOTO: Chinese Foreign Ministry spokeswoman Mao Ning. - Ρedro ΡΑRDO / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι περιορισμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις εξαγωγές τσιπ υπολογιστών στην Κίνα υπερβαίνουν την έννοια της εθνικής ασφάλειας και καταστρέφουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Μιλώντας σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, η Μάο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν "αδικαιολόγητα" καταστείλει τις κινεζικές επιχειρήσεις ημιαγωγών, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times- συνέχισε περιγράφοντας τους περιορισμούς ως "πραγματική πράξη οικονομικού εκφοβισμού".

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης πως θα διεξάγει μια επισκόπηση της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών τον Ιανουάριο για να "μειώσει τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας" που θέτει το Πεκίνο.

"Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την "εθνική ασφάλεια" ως πρόσχημα για να περιορίσουν τις εξαγωγές τσιπ προς την Κίνα, αλλά στην πραγματικότητα οι σχετικές πρωτοβουλίες τους ξεπερνούν εντελώς τα όρια της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, έτσι ώστε το κανονικό εμπόριο συνηθισμένων τσιπ για πολιτική χρήση να περιορίζεται σημαντικά", δήλωσε η Μάο. Τέτοιες ενέργειες έχουν επίσης επηρεάσει σοβαρά την σταθερότητα των διεθνών αλυσίδων παραγωγής και εφοδιασμού, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail