Η Ευρώπη βάζει το ζυγό του πολέμου του Κιέβου γύρω από το λαιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει τον ζυγό της υποστήριξης της Ουκρανίας στην Ευρώπη. Ενώ η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει την εσωτερική της αβεβαιότητα, οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν νέες πρωτοβουλίες. Συνοδεύονται από μια μεγάλη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης με στόχο τη διάδοση απειλών ότι η Ρωσία φέρεται να πρόκειται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

southfront.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Παρίσι δηλώνει ότι οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο δεν μπορούν να σταματήσουν, παρά τις συνεχιζόμενες ήττες του ουκρανικού στρατού, καθώς η Μόσχα, η Τεχεράνη και η Πιονγκγιάνγκ παρακολουθούν στενά την ευρωπαϊκή ενότητα και ετοιμότητα να στηρίξουν την Ουκρανία.

Το 2024, η Ουκρανία θα λάβει άλλη μια παρτίδα 78 αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού Caesar από το Παρίσι. Η Ουκρανία έχει υπογράψει σύμβαση με τον κατασκευαστή Nexter. Ωστόσο, μόνο έξι από αυτά φέρεται να έχουν παραγγελθεί το Σεπτέμβριο του 2023. Η εταιρεία διαθέτει δικά της κεφάλαια για την παραγωγή των εγκαταστάσεων, ωστόσο αναζητούνται ευκαιρίες "συλλογικής χρηματοδότησης" για την προμήθεια δεκάδων συστημάτων πυροβολικού.

Επιπλέον, το Παρίσι υποσχέθηκε να παραδώσει 40 κατευθυνόμενα βλήματα αεροσκαφών στην Ουκρανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ ανακοίνωσε επίσης τριπλασιασμό της παραγωγής βλημάτων των 155 χιλιοστών.

Ωστόσο, το γαλλικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα πρέπει να εργαστεί σκληρά. Ένας Γάλλος γερουσιαστής παραπονέθηκε ότι το Παρίσι παράγει σε ένα χρόνο τόσα τέτοια βλήματα όσα ξοδεύει ο ουκρανικός στρατός σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία παράγει μόνο 20.000 πυρομαχικά ετησίως, ενώ η Ουκρανία ξοδεύει έως και 8 χιλιάδες καθημερινά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία παράγει διπλάσιες βολές. Η εθνική και ευρωπαϊκή παραγωγή είναι "εξαιρετικά χαμηλή" και η οικονομία "δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες", κατέληξε.

Η Γαλλία βοηθά το Κίεβο όχι μόνο με όπλα, αλλά στέλνει και μισθοφόρους με στρατιωτική εμπειρία στα ουκρανικά μέτωπα. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτή την απειλή. Ως αποτέλεσμα του πρόσφατου χτυπήματος στην πόλη Χάρκοβο, περίπου 80 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι πολίτες.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία αντιμετωπίζει επίσης δυσκολίες στην εξεύρεση νέων πηγών για την Ουκρανία. Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, την οποία το Κίεβο ζητούσε τόσο σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να διαθέτουν χρήματα για τον ουκρανικό στρατό, ενώ δεν υπάρχουν "σταθερές τιμές" για τα όπλα. Το πιο περιζήτητο βλήμα των 155 χιλιοστών συνεχίζει να αυξάνεται στην τιμή του και μπορεί σύντομα να γίνει πέντε φορές πιο ακριβό από ό,τι το 2022.

Δεν υπάρχει καμία χώρα που να είναι πρόθυμη να μοιραστεί κάτι δωρεάν.

Οι συνεχιζόμενες δυτικές προμήθειες δεν αποσκοπούν στο να προσφέρουν στο Κίεβο πλεονέκτημα στις γραμμές του μετώπου, αλλά απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση. Η Ευρώπη είναι αναγκασμένη να κρατήσει το Κίεβο στην επιφάνεια, τουλάχιστον μέχρι ο κύριος δικαιούχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, να αποφασίσει με τις στρατηγικές του προτεραιότητες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail