Αξιωματικοί της AFU λένε ότι οι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν στο Δνείπερο κι αυτοκτονούν

ukrinform.net
Freepen.gr - Κάθε λόχος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει εκείνους που δεν θέλουν να πάνε στη μάχη για το χωριό Krynki στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, μερικοί από αυτούς αυτοκτονούν, δήλωσαν αρκετοί Ουκρανοί αξιωματικοί στην ιστοσελίδα ειδήσεων και αναλύσεων Strana.ua υπό τον όρο της ανωνυμίας.

"Έχοντας βρεθεί στο Krynki, πολλοί αρνούνται να πάνε ξανά εκεί. Υπάρχουν αρνητές σε κάθε λόχο. Δουλεύουν μαζί με τους αρνητές <...>. Υπάρχουν όμως και κάποιοι πολύ σκληρά αρνούμενοι - μερικές φορές φτάνουν μέχρι την αυτοκτονία", δήλωσε ένας από τους συνομιλητές του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί στρατιώτες δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να κρατήσουν αυτό το προγεφύρωμα. Η σκοπιμότητα αυτού του καθήκοντος, παραπονέθηκαν, "αποτελεί μυστήριο" όχι μόνο για τους στρατιώτες αλλά και για τους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και εκείνοι που για διάφορους λόγους δεν στέλνονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Παρεμπιπτόντως, μεταξύ των αξιωματικών υπάρχουν και πολλοί αρνούμενοι. Αλλά σε αντίθεση με τους στρατιώτες, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ορατό - πολλοί αξιωματικοί που είναι αρνούμενοι βρίσκουν πολλούς λόγους για να μην πάνε στο "σημείο μηδέν" (στη γραμμή επαφής)" - λέει ένας από τους στρατιωτικούς.

Οι αξιωματικοί σημείωσαν πως προς το παρόν δεν υπάρχει πια μέρος για να κρυφτεί κανείς στο Κρίνκι, υπάρχει μεγάλος αριθμός ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ουρανό, όλος ο χώρος είναι ορατός και μόλις εμφανιστούν στρατιώτες της AFU, το πυροβολικό αρχίζει να επιχειρεί εναντίον τους.

"Οι Ρώσοι έχουν πολύ περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των FPV: σε αναλογία ένα δικό μας προς πέντε ή επτά δικά τους. Έχουν επίσης πολύ περισσότερα πυρομαχικά για το συμβατικό πυροβολικό, το οποίο απλώς τους ισοπεδώνει στο Krynki στο έδαφος. Και ακόμη περισσότερους στρατιώτες: αναλογία 1/3. Οι στρατιώτες τους δεν φεύγουν, δεν παραδίδονται", παραπονέθηκε ένας από τους συνομιλητές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail