Η Ursula Von Der Leyen έσκαψε ένα βαθύ λάκκο. Ο Sunak πήδηξε κατευθείαν μέσα

Απειλεί η στρατηγική κίνηση της Ούρσουλα τον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου; Θα παραδώσει το Ηνωμένο Βασίλειο την άμυνά του στις Βρυξέλλες;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει σημάνει συναγερμό στους πολιτικούς κύκλους, πυροδοτώντας φόβους για την εμπλοκή Βρετανών και Αμερικανών στρατιωτών σε πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. Η ανησυχία αυτή πηγάζει από μια πολύπλοκη εμπορική συμφωνία, γνωστή ως Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (Pesco), η οποία, όπως φοβούνται οι πολιτικοί, μπορεί να δεσμεύσει κρυφά το Ηνωμένο Βασίλειο ξανά σε στρατιωτικές εμπλοκές της ΕΕ. 

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά κάποιο τρόπο σχεδιάζει έναν τρόπο για την εκ νέου ενοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να δημιουργήσει έναν στρατό, ο οποίος στη συνέχεια θα παρασύρει τους στρατιώτες σε ένα χερσαίο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός ανησυχητικού απολογισμού περίπου 600.000-700.000 Ουκρανών στρατιωτών που χάνουν τη ζωή τους σε αυτή τη φαινομενικά μάταιη σύγκρουση. Σε αντίθεση με τις εξηγήσεις που δόθηκαν - αναφέροντας θέματα όπως το ξέπλυμα χρήματος και διάφορους άλλους παράγοντες - η ανησυχητική πραγματικότητα είναι η προσπάθεια της Ούρσουλας να απορροφήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκοντας την πλήρη εξουσία πάνω τους.

Η Ursula Von Der Leyen, ο βασικός παίκτης σε αυτό το στρατηγικό παζλ, κατηγορείται πως ενορχήστρωσε ένα μυστικό σχέδιο για την επανένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στους κόλπους της ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου στρατού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν πρόκειται απλώς για τη δημιουργία ενός "στρατού της ΕΕ". Πρόκειται για μια βαθύτερη ατζέντα για την κατάληψη του ελέγχου ολόκληρου του στρατιωτικού μηχανισμού των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτηρίζοντάς τον ως Αμυντική Ένωση.

Η πιο ανησυχητική πτυχή; Πηγαίνει πολύ πέρα από την στρατιωτική ισχύ. Οι φιλοδοξίες της Von Der Leyen επεκτείνονται στην πυρηνική αποτροπή και στο μηχανισμό ασφαλείας της Βρετανίας, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες πληροφοριών όπως η MI5, η MI6, ακόμη και η GCHQ. Φανταστείτε τις Βρυξέλλες να κρατούν τα ηνία πάνω στους πιο ευαίσθητους αμυντικούς μηχανισμούς της Βρετανίας - μια προοπτική που έχει εγείρει φρύδια μεταξύ πολιτικών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα άμυνας.

Αυτός ο ελιγμός δεν είναι μια ξαφνική ανατροπή. Προειδοποιητικά σήματα είχαν ακουστεί πριν από καιρό από τον πρώην επικεφαλής της MI6 Sir Richard Dearlove, προειδοποιώντας κατά της τοποθέτησης σημαντικών βρετανικών περιουσιακών στοιχείων υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών. Παρά την ιστορική αντίσταση, οι πρόσφατες πολιτικές μετατοπίσεις στους διαδρόμους εξουσίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανοίξει το δρόμο για πιθανούς συμβιβασμούς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη στρατιωτική κυριαρχία της χώρας.

Αλλά γιατί αυτή η ξαφνική ώθηση; Κάποιοι υποψιάζονται μια κρυφή προσπάθεια να ξαναδέσουν τους ξεφτισμένους δεσμούς μετά το Brexit. Αν και δεν είναι απολύτως σαφές αν η συμφωνία αυτή αποσκοπεί στην αντικατάσταση ή την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, ορισμένοι συντηρητικοί βουλευτές παρασύρθηκαν στη συμφωνία, προσδοκώντας προσοδοφόρα αμυντικά συμβόλαια. Ωστόσο, η ντιρεκτίβα της Ursula Von Der Leyen για έναν και μόνο διορισμένο από την ΕΕ αμυντικό εργολάβο για το σύνολο της οργάνωσης διαψεύδει τις ελπίδες τους, αφήνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στο περιθώριο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Οι τεχνικές πτυχές φαίνεται να ευθυγραμμίζονται άψογα - χάρη στα υπάρχοντα συστήματα που κατασκευάστηκαν από το Βασιλικό Ναυτικό και τηρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Αυτή η επιχειρησιακή συμβατότητα έχει κερδίσει την υποστήριξη των γραφειοκρατών και των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση της Von Der Leyen για οποιοδήποτε σενάριο επιλογής.

Υπήρχαν ψίθυροι για εθνικό βέτο, ωστόσο η αμετακίνητη στάση της Von Der Leyen αποκλείει οποιαδήποτε παρέμβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στις αποφάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια. Αυτή η αποφασιστική στάση έχει ενοχλήσει τους στρατιωτικούς επικεφαλής που αναζητούν περισσότερη χρηματοδότηση για πιθανές συγκρούσεις, μόνο και μόνο για να τους απορρίψουν οι πολιτικές αρχές.

Οι επιπτώσεις επεκτείνονται πέρα από τον στρατιωτικό τομέα. Οι ευρύτερες φιλοδοξίες της Von Der Leyen θα μπορούσαν δυνητικά να παρασύρουν τις βρετανικές εφεδρείες, τις ειδικές δυνάμεις, ακόμη και τους πολιτικούς στρατεύσιμους σε απρόβλεπτες συγκρούσεις. Φανταστείτε το Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγηθεί σε μια κατάσταση που μοιάζει με τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας και οι επιπτώσεις γίνονται έντονα ανησυχητικές.

Η επιδίωξη της ΕΕ να εδραιώσει την στρατιωτική της ισχύ ενέχει σοβαρό κίνδυνο, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και θέτοντας τους στρατιώτες του σε σενάρια που υπαγορεύονται από παγκόσμιες ατζέντες. Είναι μια έκκληση αφύπνισης για να ληφθούν υπόψη τα ιστορικά διδάγματα και να διασφαλιστεί η αυτονομία του έθνους έναντι εξωτερικών συμφερόντων, ώστε να μην γίνει πιόνι σε συγκρούσεις που υπαγορεύονται από δυνάμεις πέραν των συνόρων του.

Έτσι, αυτό που είναι πιθανό να ακολουθήσει είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση: ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενδεχομένως οδηγώντας σε εμπλοκή των ΗΠΑ στο ουκρανικό έδαφος κατά της Ρωσίας. Το ζήτημα στην Ουκρανία είναι τρομερό - τους λείπει το ανθρώπινο δυναμικό για τη σύγκρουση, καταφεύγοντας ακόμη και στην στρατολόγηση γυναικών για την πολεμική προσπάθεια. Αυτή η κατάσταση, που φτάνει σε τόσο ακραία επίπεδα, δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει κλιμακωθεί τόσο πολύ. Δυστυχώς, παρά την ευκαιρία του Τζο Μπάιντεν και του Μπόρις Τζόνσον να μεσολαβήσουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται έτοιμο να εμπλακεί στη σύγκρουση. Η θυσία μπορεί κάλλιστα να είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθοδηγούμενες από παγκοσμιοποιητικά συμφέροντα, ευθυγραμμιζόμενες με τη στρατηγική της Ursula Von Der Leyen και την επιρροή της από τη γερμανική ανώτατη διοίκηση.

Η σκέψη ότι η Γερμανία θα έχει τον έλεγχο του στρατιωτικού οπλοστασίου της Βρετανίας, δεδομένης της ιστορικής έντασης, δεν αρέσει στον βρετανικό λαό, που πρέπει να θυμάται την ιστορία του: Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι που προκλήθηκαν από τη Γερμανία και ας ελπίσουμε πως δε θα υπάρξει τρίτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail