Οι Γερμανοί ξανάρχονται - Μια ταξιαρχία της Bundeswehr θα αναπτυχθεί στη Λιθουανία

Bundeswehr/Μario Βähr
Freepen.gr - Η Γερμανία ανταποκρίνεται στην κατάσταση ασφαλείας τοποθετώντας μακροπρόθεσμα μια ταξιαρχία της Bundeswehr στη Λιθουανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ασφάλεια των συμμάχων στο πλαίσιο των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία.

"Η Γερμανία κάνει επίσης πολλά για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες των συμμάχων. Είμαι ευγνώμων στην Bundeswehr που είναι τόσο επιμελής στην εκτέλεση αυτών των καθηκόντων. Αυτό σημαίνει επίσης ότι υπερβαίνει τα συνηθισμένα, όπως η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μιας ολόκληρης ταξιαρχίας στη Λιθουανία ή ένας μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτικών σχηματισμών που στο μέλλον θα τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα», είπε ο καγκελάριος πριν από τις συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ στο Βερολίνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail