Τυνήσιοι μετανάστες συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό Ιταλίδας έφηβης στη Σαρδηνία

Freepen.gr - Δύο Τυνήσιοι μετανάστες συνελήφθησαν για τον βίαιο βιασμό μιας Ιταλίδας έφηβης στο νησί της Σαρδηνίας, σε μια επίθεση που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Arzachena στις 21 Οκτωβρίου, αλλά μόλις τώρα δημοσιοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές. Μια νεαρή γυναίκα περπατούσε στην περιοχή Gallura της πόλης όταν την πλησίασαν δύο ενήλικοι άνδρες και την υπέβαλαν σε βάρβαρη επίθεση και γενετήσια κακοποίηση.

Υπάρχει κάποια σύγχυση όσον αφορά την ηλικία του θύματος με αντικρουόμενες αναφορές στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένα μέσα, όπως η εφημερίδα Il Giornale, ανέφεραν ότι μόλις είχε κλείσει τα 18, ενώ άλλα ΜΜΕ υποστήριξαν πως ο βιασμός αφορούσε ανήλικη.

Οι δράστες διέφυγαν από την σκηνή, αλλά η αστυνομική έρευνα εντόπισε αργότερα δύο υπόπτους, των οποίων η εμπλοκή επιβεβαιώθηκε από το θύμα. Οι αρχές συνέλαβαν δύο Τυνήσιους υπηκόους, τον Mohamedymen Dkhili, 31 ετών, και τον Amine Khemissi, 26 ετών, οι οποίοι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση. Αργότερα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ομαδική σeξουαλική βία.

Ο εισαγγελέας δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το μεταναστευτικό τους καθεστώς ή τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία.

Η επίθεση "έγινε αμέσως αντικείμενο συζητήσεων σε μπαρ και εικονικές πλατείες, προκαλώντας φόβο και οργή στους πολίτες", ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα Olbianova.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι φοβούνται να συχνάζουν σε δημόσιους χώρους της πόλης που συνήθιζαν να απολαμβάνουν, ιδίως τη νύχτα.

"Φαίνεται πως φοβόμαστε να βγούμε στην πλατεία, όπως κάναμε πριν από πολλά χρόνια για να πάμε μια βόλτα και να βρεθούμε με φίλους", δήλωσε ένας κάτοικος.

Δρόμοι και πλατείες όπως η Via Ruzittu, η Piazza Risorgimento και η Corso Garibaldi είναι πλέον έρημοι από τους ντόπιους τη νύχτα, αφού έχουν πέσει θύματα συμμοριών και εγκληματικότητας.

"Επί του παρόντος, υπάρχει μια εισβολή μετά το δείπνο και πολλοί άνθρωποι φοβούνται", πρόσθεσε ένας άλλος. Ο δήμαρχος της περιοχής, Ρομπέρτο Ραγκνέντα, εξέφρασε τη "βαθιά του θλίψη" και την ανησυχία του για την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την "ντροπιαστικό και ανάξιο επεισόδιο που αφορά όλους".

"Οι πρώτες πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από την Εισαγγελία Τεμπίου και τους αστυνομικούς του σταθμού Αρζαχένα δείχνουν τη σύλληψη δύο ατόμων. Αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος, αλλά ελπίζω ότι οι αρμόδιες αρχές μπορούν να φέρουν τους ενόχους στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

"Οι χειρονομίες που βλάπτουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των γυναικών όπως αυτές δεν αξίζουν δικαιολογίες. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στο θύμα και την οικογένειά της", πρόσθεσε.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail