Βανδάλισαν την εκκλησία της Παναγίας της Μουχλιώτισσας στην Κωνσταντινούπολη

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έγραψαν με σπρέι μηνύματα μίσους στους τοίχους της εκκλησίας της Παναγίας της Μουχλιώτισσας και του Ελληνικού Λυκείου στο Φαν΄'αρι στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gerçek Gündem.

Καθώς αυξάνεται η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας, οι μειονοτικές κοινότητες στην Τουρκία γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι ρατσιστικών επιθέσεων στον απόηχο του αυξανόμενου αντι-ισραηλινού αισθήματος στη χώρα, σύμφωνα με την Gerçek Gündem.

Οι δράστες, που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, έγραψαν με σπρέι αντι-ισραηλινά μηνύματα μίσους στους τοίχους του ελληνικού σχολείου και της εκκλησίας στη συνοικία Φατίχ, που έγραφαν «φτου Ισραήλ» και «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

Μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, οι εκκλησιαστικοί υπάλληλοι υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, μια ομάδα τριών ή τεσσάρων ανδρών βανδάλισαν την εκκλησία και πέταξαν πέτρες στο κτίριο.

Το Ίδρυμα της Παναγίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη του για την επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail