Το Ισραήλ σε αναζήτηση περιφερειακού πολέμου

Freepen.gr - Το Ισραήλ συνεχίζει να κλιμακώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις πέρα ​​από τη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, γράφει το southfront.press.

Η κλιμάκωση αναφέρθηκε στο μέτωπο με τη Συρία στις 25 Οκτωβρίου. Νωρίς το πρωί, οι IDF πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων του Συριακού Αραβικού Στρατού στο νότιο κυβερνείο της Daraa ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα που είχε στόχο τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν μια μέρα νωρίτερα. Οι επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ Σύριους στρατιώτες και άφησαν τουλάχιστον επτά τραυματίες.

Αργότερα το απόγευμα, μια σειρά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, βάζοντας το εκτός λειτουργίας.

Η επίθεση σηματοδότησε την τέταρτη φορά που χτυπήθηκε το αεροδρόμιο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το αεροδρόμιο έγινε στόχος του IDF στις 12, 14 και 22 Οκτωβρίου και επρόκειτο να ανοίξει μετά τις επισκευές μετά το τελευταίο χτύπημα .

Οι επιθέσεις στις 12 και 22 Οκτωβρίου στόχευσαν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού κοντά στη συριακή πρωτεύουσα. Η τελευταία επίθεση στο αεροδρόμιο στοίχισε τη ζωή σε δύο πολίτες υπαλλήλους.

Η ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση κατά της Γάζας και όχι μόνο έχει αυξήσει τις εντάσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Στις 24 Οκτωβρίου, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι υπήρξαν 13 επιθέσεις με drones και ρουκέτες εναντίον βάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή την τελευταία εβδομάδα, με δέκα στο Ιράκ και τρεις στη Συρία. Τουλάχιστον 21 στρατιωτικοί των ΗΠΑ τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Περισσότερες επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις αναφέρθηκαν στις 25 και 26 Οκτωβρίου, με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ένα συνασπισμό σιιτικών ένοπλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ενώ το Ισραήλ ήλπιζε πως η στρατιωτική του κλιμάκωση θα αποτρέψει τους περιφερειακούς εχθρούς του και θα διευκόλυνε τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, συνέβη το αντίθετο.

Σύμφωνα με αναφορές της 25ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει, προσωρινά, συναινέσει στο αίτημα των ΗΠΑ να καθυστερήσει την εισβολή στη Λωρίδα.

Η καθυστέρηση έχει σκοπό να επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να σπεύσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να τα προστατεύσουν από πυραύλους και ρουκέτες όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες. Η καθυστέρηση αυτή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Το Ισραήλ αντιμετώπισε άλλη μια οπισθοδρόμηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 25 Οκτωβρίου, όταν η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ που δηλώνει ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει να εξάγει όπλα σε ένοπλες ομάδες.

Οι δύο χώρες κάλεσαν τον ΟΗΕ να δράσει για τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς καλώντας για παύσεις στις μάχες για να επιτραπεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, η προστασία των αμάχων και να σταματήσει ο οπλισμός της Χαμάς και άλλων ένοπλων φατριών στη Γάζα.

Προς το παρόν, ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει τα σφοδρά πλήγματα στη Γάζα. Ο βομβαρδισμός έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 7.000 Παλαιστινίους μέχρι στιγμής. Μεταξύ των νεκρών ήταν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά. Η μοίρα περισσότερων από 200 Ισραηλινών ομήρων παραμένει σε κίνδυνο, καθώς αυτή η κατάσταση είναι άγνωστη. Περισσότερη κλιμάκωση αναμένεται μόλις το Ισραήλ ξεκινήσει την χερσαία εισβολή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail