Το Ισραήλ χάνει τη μάχη της κοινής γνώμης καθώς κλιμακώνει τις επιθέσεις στη Γάζα

idf.il
Έγραψα πρόσφατα για την καταστροφική διπλωματική αποστολή του Antony Blinken στα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής. Οι πληροφορίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας προς τους Παλαιστίνιους είναι στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή. Μπορεί να θέλουν να επανεξετάσουν αυτήν την αξιολόγηση υπό το φως της δήλωσης που δημοσίευσαν σήμερα οι Σαουδάραβες ως απάντηση στο σχόλιο του ακροδεξιού υπουργού Amichai Eliyahu κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να ρίξει πυρηνικό όπλο στη Γάζα.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στη συνέχεια, ο Eliyahu ρωτήθηκε εάν – εφόσον δεν υπάρχουν άμαχοι κατά την άποψή του – μια πυρηνική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια επιλογή. «Αυτός είναι ένας τρόπος», απάντησε.

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε λέγοντας ότι τα σχόλια του Ελιγιάχου είναι «χωρισμένα από την πραγματικότητα» και πως το Ισραήλ και ο Ισραηλινός Στρατός ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να αποφευχθεί η ζημιά σε μη μάχιμους.

Ξέρετε ότι είναι κακό όταν ο Bibi βγαίνει στη δημοσιότητα τόσο γρήγορα και καταγγέλλει ένα μέλος της κυβέρνησής του ως παραληρηματικό. Αλλά η απάντηση του Νετανιάχου δεν ανέτρεψε τη ζημιά που προκάλεσε ο Ελιγιάχου, το σχόλιο του οποίου απλώς πρόσθεσε περισσότερο λάδι στην αυξανόμενη δημόσια οργή σε όλο τον κόσμο για τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. Εδώ είναι ένα δείγμα διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Διαμαρτυρία της Ρώμης.

Διαμαρτυρία στην Τζακάρτα.

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο.

Διαδηλώσεις στο Πακιστάν πριν από δύο εβδομάδες. Κανένα σημάδι αυτό το πάθος δεν έχει υποχωρήσει.


Διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, DC το Σάββατο.


Η γρήγορη απάντηση του Νετανιάχου στο εμπρηστικό σχόλιο του Ελιγιάχου είναι σαφές σημάδι ότι αισθάνεται την πίεση από τις παγκόσμιες διαδηλώσεις. Το Ισραήλ δίνει μια δύσκολη μάχη στον πόλεμο για να κερδίσει καρδιές και μυαλά. Οι άνθρωποι και οι οργανώσεις που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα εργάζονται σκληρά για να χαρακτηρίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις ως γενοκτονία και όχι ως εστιασμένη επιχείρηση για την εξάλειψη της Χαμάς. Το μπαράζ βομβών και πυραύλων του Ισραήλ, ενώ παρουσιάζεται ως καταδίωξη της Χαμάς, χτυπά τόσους πολλούς στόχους αμάχων και προκαλεί τόσες πολλές τεράστιες απώλειες παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων που το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο προπαγάνδας.

Ένα πράγμα που τραβάει την προσοχή μου σε αυτές τις διάφορες διαμαρτυρίες είναι ο αριθμός των επαγγελματικά τυπωμένων πινακίδων διαμαρτυρίας. Ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά; Δεν εμφανίζεσαι σε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία με προτυπωμένες ταμπέλες. Αυτό είναι μόνο ένας ακόμη δείκτης πως η εκστρατεία για την καταδίκη των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα είναι καλά χρηματοδοτούμενη και καλά οργανωμένη.

Η Χαμάς κάνει επίσης μια αρκετά περίπλοκη δουλειά στη διεξαγωγή πληροφοριακού πολέμου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο δεν υπονοώ ότι λένε ψέματα ή κατασκευάζουν εικόνες. Επισημαίνω πως η Χαμάς και οι υποστηρικτές της δεν περιορίζονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως η εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ ή το στήσιμο ενεδρών.

Φαίνεται επίσης ότι το Ισραήλ ξυπνά με την πρόκληση της διεξαγωγής αστικής μάχης ανάμεσα στα ερείπια των δρόμων της Γάζας. Αυτό δεν είναι «βόλτα με τούρτα». Ένας ρεπόρτερ του Fox News λέει ότι σε μία μόνο επιχείρηση για την εκκαθάριση ενός τομέα τα ισραηλινά στρατεύματα υπέστησαν περισσότερες από «δώδεκα απώλειες». Σε αντίθεση με τη Χαμάς, το Ισραήλ δεν έχει το στομάχι για μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων του - το Ισραήλ δεν έχει απεριόριστη πηγή ανθρώπινου δυναμικού.

Στο βόρειο μέτωπο, η Χεζμπολάχ κυκλοφόρησε μια νέα παρτίδα βίντεο που δείχνει εκτοξεύσεις όλμων και πυραύλων σε ισραηλινούς στόχους κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο. Αυτές είναι επιθέσεις τακτικής και έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν στο Ισραήλ πως η Χεζμπολάχ μπορεί να κλιμακώσει σε βαθμό που το Ισραήλ θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει. Μια ακόμη υπενθύμιση ότι βρισκόμαστε πάνω σε ένα σπιρτόκουτο που μπορεί να πυρποληθεί πολύ γρήγορα και να εξαπλωθεί σε μια περιφερειακή πυρκαγιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail