Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ «απειλή για την Τουρκία»

τουρκική προεδρία
Freepen.gr - Η Τουρκία θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) σε σχέση με την κατοχή ατομικής βόμβας από το Ισραήλ, η οποία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε προηγουμένως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για αδράνεια μετά την «ομολογία» του Ισραήλ για την παρουσία πυρηνικών όπλων.

«Το Ισραήλ έχει ατομική βόμβα, υποβάλαμε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για αυτό το θέμα, το οποίο απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Αλγερία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail