Το ρουμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά ρεκόρ 6,5 δις δολαρίων αμερικανικών αεροσκαφών F-35

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Το ρουμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε αίτημα του Υπουργείου Άμυνας για αγορά 32 αεροσκαφών μάχης πολλαπλών ρόλων F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το μεγαλύτερο ενιαίο στρατιωτικό απόκτημα στην ιστορία της χώρας.

Οι επιτροπές άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας και της Γερουσίας ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του αιτήματος του υπουργού Άμυνας για τη συνέχιση του προγράμματος προμηθειών «F-35 5ης γενιάς αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων».

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσαν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, πρόκειται για «συμβάσεις που ανατίθενται από την κυβέρνηση της Ρουμανίας στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για συμβάσεις Επιστολής Προσφοράς και Αποδοχής, για 32 F-35 αεροσκάφη, κινητήρες, αρχική υποστήριξη logistics, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προσομοιωτές πτήσης FMT, πυρομαχικά αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, αντίστοιχα, για εκτιμώμενη αξία 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων».

Το έγγραφο διευκρίνισε επίσης ότι το πρόγραμμα προμηθειών θα πραγματοποιηθεί «προκειμένου να αποκτήσει η ρουμανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρές και ανθεκτικές, αξιόπιστες, διαλειτουργικές, ευέλικτες και αποτελεσματικές αμυντικές ικανότητες, με σκοπό τόσο την αποτροπή πιθανής επιθετικότητας όσο και την άρθρωση μιας κατάλληλης απάντησης στο σημερινό και τις μελλοντικές προκλήσεις του περιβάλλοντος ασφάλειας, καθώς και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται ως αποτέλεσμα της ιδιότητας μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail