Γερμανίδα νύφη του ISIS που άφησε 5χρονη σκλάβα Γιαζίντι να πεθάνει από τη δίψα καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση

Freepen.gr - Μια Γερμανίδα που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, που σκλάβωσε μια 5χρονη σκλάβα Γιαζίντι και την άφησε αλυσοδεμένη για να πεθάνει στον καυτό ήλιο, είδε να αυξάνεται η ποινή της σε 14 χρόνια φυλάκισης, γράφει το REMIX.

Η Jennifer Wenisch, εξισλαμισμένη από το Lohne της Κάτω Σαξονίας, καταδικάστηκε αρχικά για 10 χρόνια φυλάκιση τον Οκτώβριο του 2021 για το ρόλο της στο θάνατο του κοριτσιού. Αυτό, ωστόσο, αυξήθηκε σε ακρόαση την Τρίτη στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μόναχο.

Η Γερμανίδα υπήκοος καταδικάστηκε για υποδούλωση με αποτέλεσμα το θάνατο και για μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Έχοντας φύγει από τη Γερμανία για τη Συρία για να ενταχθεί στο ισλαμικό κράτος το 2015, η Wenisch παντρεύτηκε τον Taha Al-J., ιρακινό υπήκοο, και στρατολογήθηκε για να ενταχθεί στην αστυνομία ηθικής της οργάνωσης, όπου ήταν υπεύθυνη για την επιβολή των δρακόντιων ισλαμικών νόμων για τον κώδικα ενδυμασίας και τη δημόσια συμπεριφορά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Συρία, η 32χρονη Wenisch και ο σύζυγός της μαχητής του ISIS αγόρασαν μια γυναίκα Γιαζίντι και την 5χρονη κόρη της για να δουλέψουν μαζί τους ως σκλάβες του σπιτιού.

Στην αρχική της δίκη, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η γυναίκα των Γιαζίντι και η κόρη της υπέστησαν φρικτή κακοποίηση από τους απαγωγείς τους. Το μικρό παιδί τελικά το έδεσαν στον μεσημεριανό ήλιο και το άφησαν να πεθάνει από τη δίψα ως τιμωρία επειδή έβρεξε το κρεβάτι τον Αύγουστο του 2015.

Η μητέρα επέζησε της δοκιμασίας και κατέθεσε στη δίκη, λέγοντας στο δικαστήριο πώς η Wenisch της είχε βάλει αργότερα ένα όπλο στο κεφάλι και την απείλησε να την σκοτώσει αν συνέχιζε να κλαίει για το θάνατο της κόρης της.

Η Wenisch συνελήφθη τελικά τον επόμενο χρόνο ενώ προσπαθούσε να ανανεώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα στη γερμανική πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα. Στη συνέχεια εκδόθηκε στη Γερμανία για να δικαστεί. Ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από γερμανικό δικαστήριο το Νοέμβριο του 2021.

Μετά την αρχική της καταδίκη, η Wenisch προσπάθησε να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης της, ένα θέμα που απορρίφθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, ενώ η εισαγγελία άσκησε επίσης έφεση καθώς έκρινε επιεική την ποινή της νύφης του ISIS.

Την Τρίτη, το δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ότι η Wenisch που «ενέργησε από περιφρόνηση προς τους συνανθρώπους της», ήταν εξίσου υπεύθυνη για το θάνατο του 5χρονου θύματός της και την καταδίκασε σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail