Ο ουκρανικός στρατός κλονίζει το μέτωπο για να ευχαριστήσει τους προστάτες από τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Με την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στο μέτωπο σε μια προσπάθεια να επιδείξουν τουλάχιστον κάποιες επιτυχίες από την αντεπίθεσή τους, γράφει το southfront.press.

Στα νότια του Orekhov, οι μάχες θέσης και οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται κοντά στο Rabotino. Στην περιοχή του Verbovoye, αρκετές ουκρανικές ομάδες προσπάθησαν να ερευνήσουν τη ρωσική άμυνα με μικρές επιθέσεις, αλλά υποχώρησαν κάτω από ισχυρά πυρά. Μετά από μεγάλη παύση, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Kamenskoye στην περιοχή Pyatikhatki, αλλά απέτυχαν.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye. Κάτω από τα χτυπήματα των ρωσικών βαριών βομβών, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στις πρόσφατα καταληφθείσες περιοχές για να συνεχίσουν την προέλασή τους.

Η κύρια κατεύθυνση των ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες ήταν η πρώτη γραμμή Novodonetskoe-Novomayorskoye που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Velikaya Novoselka. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες και να προχωρήσουν για να περάσουν τον ποταμό Σαϊτάνκα απέτυχαν. Οι Ρώσοι Πεζοναύτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή απώθησαν τον εχθρό πίσω στις αρχικές του θέσεις. Οι οικισμοί παραμένουν υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην κατεύθυνση της Χερσώνας, όπου μια ομάδα περίπου 30 Ουκρανών στρατιωτών αποβιβάστηκε στο νησί Περεγιασλάφσκι σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει προγεφύρωμα και να επιτεθεί περαιτέρω στη Novaya Kakhovka. Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν γρήγορα τον ελιγμό του εχθρού. Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική ομάδα φέρεται να καταστράφηκε, όσοι επέζησαν μεταφέρθηκαν στη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Εν τω μεταξύ, μια ρωσική προέλαση αναφέρθηκε στην πόλη Maryinka στον αστικό οικισμό του Ντόνετσκ. Η πρώτη γραμμή σε αυτόν τον τομέα παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη εδώ και πολλούς μήνες. αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, οι άνδρες της ρωσικής 150ης μεραρχίας κατάφεραν να προχωρήσουν βαθύτερα στην ουκρανική άμυνα στο δυτικό τμήμα της πόλης. Πλάνα από το μέτωπο επιβεβαίωσαν πως οι μάχες συνεχίζονται περίπου 300 μέτρα από τα δυτικά σύνορα της Maryinka.

Επίσης, ρωσικές ομάδες επίθεσης κατάφεραν να προχωρήσουν στην περιοχή Krasnogorovka, όπου ο ουκρανικός στρατός φέρεται να εκδιώχθηκε από ένα ισχυρά ενισχυμένο οχυρό, το οποίο κρατούσαν για περισσότερα από 9 χρόνια.

Τα χτυπήματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία δεν σταματούν.

Το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, ισχυρές εκρήξεις ακούστησαν στην πόλη Krivoy Rog στην περιοχή Dnipropetrovsk. Τη νύχτα ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν ξανά στόχους στην περιοχή της Οδησσού. Την προηγούμενη μέρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν την πιο ισχυρή επιδρομή στην περιοχή της Οδησσού από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.

Τα έντονα χτυπήματα στις υποδομές του ουκρανικού λιμανιού δεν αφήνουν καμία ελπίδα στο καθεστώς του Κιέβου να αποκαταστήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά και επίσης αρνείται τη χρήση της ακτής της Μαύρης Θάλασσας για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail