Ολλανδική οικογένεια που απειλείται με απώλεια των παιδιών της βρίσκει άσυλο στην Πολωνία

Freepen.gr - Ένας Ολλανδός οπτικός και η σύζυγός του που πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα κακόβουλων φημών για παραμέληση παιδιών, βρήκαν ασφαλές λιμάνι στην Πολωνία αφού οι ολλανδικές και βελγικές αρχές απείλησαν να πάρουν τα τέσσερα παιδιά τους, γράφει η dorzeczy.pl.

Πολωνικό δικαστήριο ανακάλεσε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί κατά του Δρ Λέοναρντ Χέρμανς από τη βελγική αστυνομία. Σε αντίθεση με τους αξιωματούχους στην Ολλανδία και το Βέλγιο, η Πολωνία δεν είδε κανένα λόγο να παραδώσει τα παιδιά στις ολλανδικές αρχές και να συλλάβει τον πατέρα τους.

Η οικογένεια έχει βρει καταφύγιο στην Πολωνία, και η περίπτωσή τους αποτέλεσε το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολωνίας. Μιλώντας στο συνέδριο, ο Λέοναρντ Χέρμανς είπε πως η Πολωνία είναι μια χώρα που δεν παρεμβαίνει στις ζωές των απλών ευτυχισμένων οικογενειών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Marcin Warchoł είπε ότι η υπόθεση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη πως η Πολωνία είναι μια χώρα που παίρνει στα σοβαρά την οικογενειακή πολιτική και την προστατεύει. Αναλαμβάνει δράση κατά της πραγματικής κακοποίησης, αλλά δεν παίρνει παιδιά από τους γονείς τους βάσει ψευδών ή ανώνυμων ισχυρισμών ούτε λόγω οικονομικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει μια οικογένεια.

Ο Χέρμανς ευχαρίστησε τις πολωνικές αρχές για την στάση τους και είπε πως αυτός και η οικογένειά του θα χαρούν να μείνουν στην Πολωνία. Παρατήρησε ότι η Ολλανδία είναι μια χώρα που συχνά κατηγορεί την Πολωνία για παραβιάσεις του κράτους δικαίου, ενώ η Ολλανδία είναι αυτή που καταστρατηγεί αδίστακτα και επίμονα τα δικαιώματα των πολιτών και διαλύει οικογένειες.

Ο Λέοναρντ Χέρμανς είναι οπτικός και η σύζυγός του δικηγόρος. Διατηρούν μια επιχείρηση ακινήτων και έχουν τέσσερα παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών. Η αδερφή του Δρ. Χέρμαν έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τα αδέρφια της για μια οικογενειακή κληρονομιά και ως αντίποινα, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για παραμέληση των παιδιών. Οι γονείς δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στους φακέλους της υπόθεσης, αλλά οι αρχές έλαβαν απόφαση να τεθούν τα παιδιά σε ανάδοχη φροντίδα.

Η οικογένεια μετανάστευσε στη Γερμανία αλλά εντοπίστηκε από τις βελγικές αρχές. Όταν έλαβε δικαστική απόφαση, ο πατέρας διέφυγε με την οικογένεια στην Πολωνία. Στη συνέχεια οι γονείς δικάστηκαν ερήμην και καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση για την απαγωγή των παιδιών τους.

Πολωνικό δικαστήριο παραιτήθηκε από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον Χέρμανς από το Βέλγιο. Απέρριψε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι βελγικές αρχές και επέτρεψε στην οικογένεια να μείνει στην Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail