Η εκπαίδευση των Ουκρανών στη Βρετανία μειώθηκε κατά το ένα τρίτο λόγω παραπόνων για θόρυβο

Η βρετανική εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο μετά από καταγγελίες θορύβου από αγανακτισμένους ντόπιους στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το δημοτικό συμβούλιο του Lydd είπε στο Υπουργείο Άμυνας πως έλαβε μια "καταγγελία από κατοίκους" για δυνατό θόρυβο από ένα κοντινό στρατόπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

Σε μια επιστολή που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στις αίθουσες του συμβουλίου και απευθυνόμενη στους «καλούς ανθρώπους του Lydd», ο αντισυνταγματάρχης της βάσης Mark Powell έγραψε: «Εκτιμούμε βαθύτατα την υποστήριξη που λαμβάνουμε από το Lydd ενώ εκπαιδεύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ουκρανία. Καταλαβαίνω πως αυτό δημιουργεί θόρυβο πάνω και πέρα ​​από αυτό που συνήθως γινόταν από τις βρετανικές δυνάμεις που εκπαιδεύονταν στο Lydd».

«Σε απάντηση σε έναν αριθμό επιστολών που εγγράφηκαν σχετικά με το θόρυβο, ζήτησα από την ομάδα μου να επανεξετάσει τις διαδικασίες μας και μπορώ να αναφέρω ότι έχουμε μειώσει την προπονητική δραστηριότητα κατά 30 τοις εκατό. Έχουμε ακυρώσει τη χρήση των πιο έντονων εφέ καπνού και θα μειώσουμε τη διάρκεια και την ένταση των πιο δυνατών ηχητικών εφέ. Οι άνθρωποι του Lydd υποδέχτηκαν ανεπιφύλακτα την ομάδα μου και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στη διατήρηση μιας ισχυρής σχέσης. Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε εάν υπάρχουν ποτέ οποιεσδήποτε ανησυχίες», προστίθεται στην επιστολή.

Ένας ντόπιος είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης: «Λέω να το κλείσω. Οι εκρήξεις είναι πράγματι πολύ θορυβώδεις. Κάνουν τα παράθυρα να τρίζουν. Είναι φόνος - μισώ να ζω εδώ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι νοικιάζουμε», ενώ ένας άλλος είπε, «μια μέρα συνεχίστηκε μέχρι τις 9.30 το βράδυ και σκέφτηκα «Αλήθεια;».

Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της έχουν εκπαιδεύσει περισσότερα από 17.000 στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης, δεν μπόρεσαν να κάνουν την αποφασιστική πρόοδο που ήλπιζε το Κίεβο. Ωστόσο εγείρεται το ερώτημα γιατί οι ντόπιοι του Κεντ υποφέρουν από τον «συνεχή θόρυβο εκρήξεων, όπως περιγράφεται.

Το ερώτημα είναι πιο σημαντικό αφού υπάρχει σχεδόν συναίνεση των ειδικών ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο και πρέπει να βρεθεί μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιπλέον, η αποτυχημένη αντεπίθεση γίνεται όλο και πιο ακριβή κάθε μέρα, εγείροντας το ερώτημα γιατί η Βρετανία εκπαιδεύει στρατεύματα που δε θα κάνουν τη διαφορά στο έδαφος και πότε τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει χαμηλά κεφάλαια, γεγονός που παρεμποδίζει επίσης σημαντικά την πολεμική της προσπάθεια. Καθώς οι δαπάνες για την αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας συνεχίζουν να αυξάνονται, ανέφερε το Bloomberg, η χώρα θα χρειαστεί έως και 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ το 2024.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών Serhiy Marchenko, γίνονται συζητήσεις για βοήθεια, αλλά δεν είναι σίγουρος πως θα λάβει το απαραίτητο ποσό. Με τη σειρά του, ο νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, δήλωσε ότι σκόπευε να ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο αύξηση 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμυντικές δαπάνες φέτος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι δαπάνες αυξάνονται και «δεν υπάρχει βεβαιότητα πως το Κίεβο θα ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Το 2023, η Ουκρανία έλαβε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του Κιέβου. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής και έχει δεσμεύσει μέχρι στιγμής 4,6 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία (2,3 δισεκατομμύρια λίρες το 2022 και δέσμευση να καλύψει αυτή τη χρηματοδότηση το 2023) και έχει δεσμευτεί για ασήμαντα 347 εκατομμύρια £ για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας προμήθειες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό πληθυσμό και για τους πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες έως το 2025.

Όπως φαίνεται από αυτά τα στοιχεία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποσχεθεί πάνω από 5 φορές το ποσό στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από ό,τι για ανθρωπιστική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Βρετανία δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει τους Ουκρανούς, αλλά μάλλον να παρατείνει τον πόλεμο με τη λανθασμένη πεποίθηση ότι αποδυναμώνει και αποστραγγίζει τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ στις 12 Σεπτεμβρίου πως η Ουκρανία έχασε 71.500 στρατιώτες από την αρχή της αντεπίθεσης και δεν πέτυχε κανένα αποτέλεσμα.

«Η Ουκρανία διεξάγει μια λεγόμενη αντεπίθεση. Φυσικά, δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Τώρα δεν πρόκειται να το αξιολογήσουμε - αν είναι αποτυχία ή όχι. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα, υπάρχουν απώλειες. Μεγάλες. Από την αρχή αυτής της αντεπίθεσης, 71.500 στρατιώτες έχουν εξουδετερωθεί [από ρωσικές μονάδες]», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι το Κίεβο έχει χάσει επίσης 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηγοριών.

Ουσιαστικά, οι ΗΠΑ και η Βρετανία σπαταλούν δισεκατομμύρια σε μια οικονομική μαύρη τρύπα χωρίς απτά αποτελέσματα. Οι ειδήσεις ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στη Βρετανία μειώνεται σχεδόν κατά το ένα τρίτο λόγω παραπόνων για θόρυβο υποδηλώνουν επίσης το γεγονός πως οι Δυτικοί χάνουν την υπομονή τους ακόμη και με την παραμικρή ταλαιπωρία που προκαλεί ο πόλεμος.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr  

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail