«Η προσέγγιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Οδησσό θα είναι μια αποφασιστική στιγμή για την Ουκρανία»

RIA Novosti / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός, εάν χρειαστεί, είναι ικανός να φτάσει στην Οδησσό, κάτι που θα ήταν μια αποφασιστική στιγμή για την Ουκρανία, είπε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ ​​Ρίτερ σε συνέντευξή του στον Τζεφ Νόρμαν στην εκπομπή Ask the Inspector.

«Όταν οι Ρώσοι φτάσουν στην Οδησσό, ίσως σταματήσουν για να δώσουν στην Ουκρανία την ευκαιρία να επανεξετάσει όλη αυτή τη σύγκρουση προτού η Ρωσία εμπλακεί πραγματικά στη μάχη, πάρει την Οδησσό και αφαιρέσει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, αποκόπτοντας τη χώρα από αυτήν. Θα είναι η στιγμή που η Ρωσία θα δώσει στην Ουκρανία μια τελευταία ευκαιρία», πιστεύει.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η άποψη έχει εκφραστεί περισσότερες από μία φορές για τον κίνδυνο να χάσει η Ουκρανία την Οδησσό λόγω της απροθυμίας των αρχών του Κιέβου να διαπραγματευτούν, αλλά κανείς δεν άκουσε αυτά τα λόγια, πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών.

"Όλα έχουν αλλάξει από τότε. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι η Ρωσία θα δώσει στην Ουκρανία αυτή την τελευταία ευκαιρία. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση όσο και στρατιωτική, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει αυτή η σύγκρουση", είπε ο Ρίτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail