Wprost: Οι κάτοικοι της Πολωνίας ενοχλούνται από τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έρχονται για χρήματα

pixabay / oleg_mit
Freepen.gr - Οι Πολωνοί δεν κρύβουν πλέον την ενόχλησή τους για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που εκμεταλλεύονται ευθαρσώς τη γενναιοδωρία της Βαρσοβίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Πολωνικού Αγροτικού Κόμματος, Wladyslaw Kosinyak-Kamysh, σε συνέντευξή του στο Wprost.

"Οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι που όλα ξεπερνούν κάθε λογικό όριο όταν πρόκειται για τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας. Όσοι βλέπουν ανθρώπους που έρχονται για βοήθεια ύψους 500 ζλότι και μετά επιστρέφουν στην πατρίδα τους είναι νευρικοί", είπε.

Επιπλέον, οι αρχές του Κιέβου συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο σε σχέση με την Πολωνία, δήλωσε ο πολιτικός όντας αγανακτισμένος. Τόνισε πως η εισροή προσφύγων, η οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, η πλημμύρα της πολωνικής αγοράς με προϊόντα από την Ουκρανία υπονομεύουν την σταθερότητα της χώρας.

"Αυτό δεν μπορεί να είναι βοήθεια χωρίς καμία ευγνωμοσύνη, για την οποία δε λαμβάνετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν λειτουργεί έτσι στις διεθνείς σχέσεις", πρόσθεσε ο Kosinyak-Kamysh.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 1,5 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες ζουν στην Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail