Το κυβερνών SPD της Γερμανίας είναι έτοιμο να συζητήσει αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την Πολωνία

Freepen.gr - Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας είναι έτοιμοι να «λύσουν» το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων με την Πολωνία, σύμφωνα με τον Arkadiusz Mularczyk, υφυπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας αρμόδιος για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, ο οποίος μίλησε στον Olivier Bault του Remix News κατά τη διάρκεια συνάντηση στη Βαρσοβία χθες.

Ο Mularczyk ενημερώθηκε ότι στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του Olaf Scholz, το SPD τουλάχιστον «κατανοεί το πρόβλημα και θέλει να το λύσει με κάποιο τρόπο σε μια φόρμουλα διαλόγου με την Πολωνία».

Ο ίδιος ο Scholz ανήκει στο SPD και η συμφωνία του γερμανικού κόμματος pvw το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική καμπή στο συνεχιζόμενο έπος των αποζημιώσεων. Η Πολωνία έγινε πρωτοσέλιδο το 2022 όταν υπολόγισε ότι η Γερμανία χρωστούσε στην Πολωνία έως και 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ λόγω υλικών και ανθρωπιστικών απωλειών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Αν και δεν είναι σαφές πόσο μακριά θα φτάσει ο διάλογος, η Γερμανία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το θέμα των αποζημιώσεων στην Πολωνία έχει «τακτοποιηθεί». Ωστόσο, η Πολωνία έχει πιέσει το ζήτημα, χρησιμοποιώντας ποικίλα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για να αναγκάσει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές απώλειες της Πολωνίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail