Οι δυτικές εταιρείες διστάζουν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις, λέει ο Orban

ΑΡ Photo/Ηeinz-Ρeter Bader
Freepen.gr - Οι δυτικές εταιρείες δεν είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις, καθώς κατανοούν ότι η οικονομία της Ρωσίας θα παραμείνει μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν το Σάββατο στην ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και στην καλοκαιρινή φοιτητική κατασκήνωση στη ρουμανική πόλη Baile Tusnad (κομητεία Harghita) στην Τρανσυλβανία, γράφει το tass.com.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, το 88% των φαρμακευτικών, το 79% των μεταλλευτικών, το 70% της ενέργειας και το 77% των άλλων ευρωπαϊκών βιομηχανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία στις αρχές του 2022 εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα.

«Από τις 1.400 μεγάλες δυτικές εταιρείες, μόνο το 8,5% έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία», δήλωσε ο Όρμπαν, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από το ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι M1. Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ξένες εταιρείες κατέβαλαν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον ρωσικό προϋπολογισμό το 2022.

από την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω κυρώσεων προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση στη Μόσχα. Ωστόσο, είναι πεπεισμένος πως αυτό δε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού η οικονομία της Ρωσίας είναι συνυφασμένη με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα.

«Κάποιος άλλος αγοράζει ρωσικές πρώτες ύλες, ενώ εμείς υποφέρουμε από στρατιωτικό πληθωρισμό και χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας», είπε. 

Ο Όρμπαν επεσήμανε ότι πριν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήρωναν ετησίως περίπου 300 δισ. ευρώ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ πέρυσι πλήρωναν 653 δισ. ευρώ. Η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο όσο οι προμήθειες ενέργειας είναι διπλάσιες από ό,τι ήταν παλιά, πιστεύει ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail