Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν όλα τα άρματα μάχης Leopard που προμήθευσαν στο Κίεβο η Πολωνία κι η Πορτογαλία

Vadim Savitsky/Russian Defence Ministry Press Office
Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις εξαφάνισαν 16 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard ή στην πραγματικότητα το 100% αυτών των τεθωρακισμένων που προμήθευσαν στο καθεστώς του Κιέβου η Πολωνία και η Πορτογαλία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη με στρατιωτικούς διοικητές τη Δευτέρα, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Μόνο στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ, του Ζαπορόζιε και του Ντόνετσκ, όπου οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί αναλαμβάνουν ανεπιτυχείς επιθέσεις, οι ομάδες των ρωσικών δυνάμεων κατέστρεψαν 15 αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και 920 τεθωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένων 16 τανκς Leopard. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το 100% των αρμάτων αυτού του τύπου που προμηθεύτηκαν από την Πολωνία και την Πορτογαλία», είπε ο Σόιγκου.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προκαλούν αποτελεσματικά ζημιές στον εχθρό με δύναμη πυρός, γεγονός που μειώνει σημαντικά το επιθετικό δυναμικό του, είπε ο Σόιγκου.

Συνολικά, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει περίπου 2.500 διάφορους οπλισμούς προς όλες τις κατευθύνσεις από τις 4 Ιουνίου. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν 158 ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS και 25 πυραύλους κρουζ Storm Shadow τον περασμένο μήνα. είπε ο Ρώσος υπουργός.

Ο εχθρός δεν έχει επιτύχει τους στόχους του σε κανέναν από τους τομείς της πρώτης γραμμής, γεγονός που μαρτυρεί τις ικανότητες των ρωσικών μαχητικών και «σαφώς τις πολύ υψηλές προσδοκίες από τα πολυδιαφημισμένα δυτικά όπλα», είπε ο Σόιγκου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail