Ουγγαρία: Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στους Ουκρανούς - Να εξηγήσουν πρώτα πως δαπανήθηκαν 70 δις ευρώ

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουγγαρία θα αντιταχθεί στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους 50 δισ.ευρώ έως ότου το Κίεβο εξηγήσει τι έκανε με τα 70 δισ. ευρώ που έχει ήδη λάβει από την ΕΕ, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν. Η Βουδαπέστη και οι Βρυξέλλες συγκρούστηκαν επανειλημμένα για την προμήθεια μετρητών και όπλων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις Βρυξέλλες, η ΕΕ έχει δώσει στο Κίεβο 72 δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά την άνευ προηγουμένου εκροή που εξαντλεί τα ταμεία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα πως θα προσφέρει στο Κίεβο επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις.

"Ένα πράγμα είναι σαφές, εμείς οι Ούγγροι... δε θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία μέχρι να πουν πού πήγαν τα προηγούμενα κεφάλαια ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων ευρώ", δήλωσε ο Όρμπαν στο ουγγρικό ραδιόφωνο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

"Και το βρίσκουμε εντελώς γελοίο και παράλογο, ότι πρέπει να συνεισφέρουμε περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ενός δανείου, από το οποίο δεν έχουμε ακόμη λάβει τα κεφάλαια που δικαιούμαστε να λάβουμε", συνέχισε, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής πως το κόστος τόκων για τα εξωτερικά χρέη του μπλοκ θα διπλασιαστεί φέτος λόγω του πληθωρισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail