Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εγκρίνουν την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία

https://radar.am/en/news/world-2546899646/
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, η τελική απόφαση του Λευκού Οίκου για το θέμα αυτό αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Εάν εγκριθούν, τα πυρομαχικά θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ήδη από τον επόμενο μήνα, σημείωσαν οι συνομιλητές του καναλιού.

Τα πυρομαχικά διασποράς, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποθηκεύσει σε μεγάλους αριθμούς από τη σταδιακή κατάργησή τους το 2016, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό, λένε αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Το κανάλι διευκρινίζει πως οι ΗΠΑ στο παρελθόν ήταν απρόθυμες να παράσχουν πυρομαχικά διασποράς λόγω του κινδύνου που θα μπορούσαν να θέσουν για τους αμάχους.

Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ εισήγαγε και νομοθετικούς περιορισμούς στη δυνατότητα μεταφοράς αυτού του τύπου όπλου.

Ωστόσο, πηγές είπαν στο CNN πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορούσε να άρει τον περιορισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail