Εάν η Ουκρανία επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, η Ρωσία θα δώσει σκληρή απάντηση

Freepen.gr - Η Ρωσία θα δώσει εξαιρετικά σκληρή απάντηση σε περίπτωση που η Ουκρανία επιτεθεί στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια (ZNPP), δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωση.

«Η Ρωσία θα δώσει μια εξαιρετικά σκληρή απάντηση σε οποιεσδήποτε επιθέσεις μπορεί να πραγματοποιήσει η Ουκρανία εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και των κρίσιμων εγκαταστάσεων υποδομής του, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών τροφοδοσίας του σταθμού και, φυσικά, της πόλης Enerhodar, όπου οι υπάλληλοι του σταθμού και οι οικογένειές τους ζήστε», είπε.

Η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει ποτέ επιθετικά όπλα στο έδαφος του σταθμού ούτε σκοπεύει να το κάνει, είπε η Ζαχάροβα. Σύμφωνα με αυτήν, οι ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος του ZNPP βρίσκονται εκεί μόνο για να υπερασπιστούν τον σταθμό από τις επιθέσεις της Ουκρανίας.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανακοίνωσε την επίσκεψή του στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia. Λόγω της έλλειψης παροχής νερού για τις δεξαμενές ψύξης, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί, είπε ο Γκρόσι. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο δήλωσε στις 31 Μαΐου ότι το Κίεβο είχε μπλοκάρει όλες τις πρωτοβουλίες του Γκρόσι για τη διασφάλιση της ασφάλειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail