Η Ρωσία σαρώνει τις ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες ενώ οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι η οικονομία έχει σταματήσει

Η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά τις ουκρανικές θέσεις σε ολόκληρη τη χώρα και η Ουκρανία συνεχίζει να επιμένει ότι καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και πως οι ρωσικές επιθέσεις είναι ασήμαντες. Λοιπόν, όπως ο Chris Berman του ESPN ήθελε να λέει, «ας πάμε στη βιντεοκασέτα». Το παρακάτω βίντεο παρέχει ξεκάθαρες αποδείξεις ότι το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας δε λειτουργεί (μπορείτε να δείτε τις εκτοξεύσεις από συστοιχίες Patriot ή IRIS) και πως η Ρωσία ανατινάζει και μετατρέπει το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας σε σκουπίδια. Εστιάστε στο κάτω αριστερό τεταρτημόριο του βίντεο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία εκτόξευσε μερικούς πυραύλους και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα. Στο σημείο 0,17 δευτερολέπτων θα δείτε την πρώτη τεράστια έκρηξη σε μια θέση που εκτόξευε πυραύλους. Δεδομένου του μεγέθους της έκρηξης, οι ουκρανικές μονάδες υπέστησαν τουλάχιστον σημαντικές ζημιές. Ρίξτε μια ματιά στο σημάδι 1:39 στο βίντεο. Η Ουκρανία προφανώς προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο που δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον στόχο και έπεσε πίσω στην πόλη του Κιέβου και εξερράγη.

Η Ουκρανία δε διαθέτει οπλικά συστήματα ικανά να κάνουν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Ουκρανία είναι να χτυπά με πυρά εναντίον πολιτικών στόχων κατά μήκος των συνόρων. Η δολοφονία Ρώσων αμάχων ενισχύει την άποψη του Κρεμλίνου πως η Ουκρανία δε λειτουργεί πλέον ως συμβατικός στρατός και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική απειλή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε από τη Ρωσία να επεκτείνει τις επιθέσεις της σε κέντρα «λήψης αποφάσεων» στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει πως στοχεύει την ουκρανική ηγεσία που είναι υπεύθυνη για στρατιωτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες πληροφοριών. Είμαι βέβαιος ότι η Δύση θα ουρλιάξει με οργή, αλλά ελάχιστα μπορεί να κάνει για να αναγκάσει μια αλλαγή στην στρατηγική της Ρωσίας.

Η ικανότητα της Δύσης να συνεχίσει την ανοιχτή υποστήριξή της προς την Ουκρανία διαβρώνεται από μια σειρά αρνητικών οικονομικών ειδήσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της διολισθαίνει σε ύφεση. Ο Philip Pilkington αναφέρει:

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι, αφού η κυβερνητική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε τα πρόσφατα στοιχεία για το ΑΕΠ της, ήταν σαφές πως η χώρα βρισκόταν σε ύφεση. Στην πρόσφατη ιστορία έτεινε να διατηρείται καλά καθώς η παγκόσμια οικονομία αμβλύνθηκε σε σχέση με ορισμένες από τις πιο αδύναμες οικονομίες της Ευρώπης. Αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι η Γερμανία οδηγεί το πακέτο σε ύφεση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η ύφεση που επικρατεί επί του παρόντος στην Ευρώπη είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τις προηγούμενες φορές. Η επερχόμενη ύφεση δεν είναι απλή ανατροπή του επιχειρηματικού κύκλου. Αντίθετα, θα μπορούσε να είναι η αρχή της αποβιομηχάνισης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία δεν έχει πλέον πρόσβαση στη φθηνή ρωσική ενέργεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν επίσης σημάδια αδυναμίας. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας αναθεώρησε προηγούμενες αισιόδοξες εκθέσεις με μια πιο ζοφερή εκτίμηση:

Η παραγωγικότητα της εργασίας στον τομέα των μη γεωργικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 2,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με σήμερα το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, καθώς η παραγωγή αυξήθηκε 0,5% και οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 2,6%. (Όλες οι τριμηνιαίες ποσοστιαίες αλλαγές σε αυτήν την έκδοση είναι εποχικά προσαρμοσμένα ετήσια ποσοστά). Η παραγωγικότητα της εργασίας αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 0,6%, η συνδυασμένη επίδραση μιας αναθεώρησης 0,3% προς τα πάνω στην παραγωγή και μιας αναθεώρησης 0,4% προς τα κάτω στις ώρες εργασίας. Από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η παραγωγικότητα της εργασίας στον τομέα των μη γεωργικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 0,8%, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 1,4% στην παραγωγή και 2,2% αύξηση στις ώρες εργασίας. (Βλ. πίνακα Α1.) Η μείωση της παραγωγικότητας κατά 0,8% είναι η πρώτη φορά που η σειρά μεταβολών τεσσάρων τριμήνων παραμένει αρνητική για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.


Μια στιγμή απολογισμού διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή τους στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από το τι θα πετύχει η Ουκρανία στην πολυαναμενόμενη επίθεσή της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ένα μοιραίο λάθος υποθέτοντας ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν ή να ενθαρρύνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως έκαναν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν χωρίς να δημιουργήσουν μια πολεμική οικονομία. Η υποστήριξη της Ουάσιγκτον για τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας σκληραίνει τη θέση της Μόσχας απέναντι στη Δύση και καθιστά πιο απίθανο να υπάρξει μια διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail