Προσπαθεί κάποιος να προκαλέσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας;

pixabay
Όταν στέκεστε στο χείλος του αδιανόητου, μπορεί να είναι πολύ εύκολο για κάποιον να έρθει και να σας σπρώξει πέρα ​​από την άκρη. Δεν ξέρω ποιος μόλις επιτέθηκε στο Κρεμλίνο με drones, αλλά προφανώς έγινε για κάποιο λόγο. Όποιος το έκανε ήξερε, ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι Ρώσοι θα αντεπιτεθούν πολύ δυνατά. Φανταστείτε πώς θα νιώθαμε αν γίνονταν εκρήξεις στο Λευκό Οίκο. Οι Ρώσοι ηγέτες είναι εξαιρετικά θυμωμένοι και ορισμένοι από αυτούς μιλούν ανοιχτά για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας. Αλλά αν συμβεί αυτό, ο κόσμος μας θα μπορούσε να ανατραπεί εντελώς. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κυβέρνηση Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιούσαν τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, εάν οι Ρώσοι χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά εναντίον της Ουκρανίας, και έτσι ας ελπίσουμε πως θα επικρατήσει η ψυχραιμία.

Γιατί από την στιγμή που τα πυρηνικά αρχίζουν να πετούν, δεν υπάρχει γυρισμός.

Εύχομαι πραγματικά να μην είχε συμβεί αυτή η επίθεση στο Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι ηγέτες το χαρακτηρίζουν ως «απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν»:

Η ρωσική προεδρική διοίκηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Κρεμλίνο δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κάτοικοι της Μόσχας είχαν αναφέρει πως άκουσαν δύο εκρήξεις πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, μετά τις οποίες τα φώτα έσβησαν. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν από κατοίκους σε τοπικό κανάλι Telegram κατέγραψαν το περιστατικό, καθώς παρατηρήθηκε καπνός να γεμίζει τον ουρανό πάνω από το Κρεμλίνο. Βίντεο φάνηκε επίσης να δείχνει μέρος του Κρεμλίνου να καίγεται.

Ποιος ήταν λοιπόν υπεύθυνος για αυτό;

Θα μπορούσε να ήταν μια προβοκάτσια από τους ίδιους τους Ρώσους;

Αυτό είναι σίγουρα δυνατό. Και οι δύο πλευρές σε αυτή τη σύγκρουση είναι περισσότερο από ικανές να διεξάγουν επιθέσεις ψευδούς σημαίας.

Είναι επίσης σίγουρα πιθανό οι Ουκρανοί να ήταν πίσω από την επίθεση. Χρησιμοποιούσαν drones για να χτυπήσουν άλλους στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και η Washington Post είχε αναφέρει προηγουμένως πως Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν συζητήσει να επιτεθούν στη Μόσχα:

Τον περασμένο μήνα, η Washington Post ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολούθησαν κρυφά τις συζητήσεις μεταξύ Ουκρανών αξιωματούχων σχετικά με πιθανές επιθέσεις κατά της Μόσχας, που χρονολογούνται να συμπίπτουν με την επέτειο της 24ης Φεβρουαρίου από τη ρωσική εισβολή. Ο Λευκός Οίκος φοβόταν ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε επιθετική απάντηση από τη Μόσχα και δύο ημέρες πριν από την επέτειο, η CIA είπε πως η διεύθυνση πληροφοριών της Ουκρανίας «είχε συμφωνήσει, κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, να αναβάλει τα χτυπήματα» στη Μόσχα. Οι πληροφορίες ήταν μέρος μιας συλλογής απόρρητων εγγράφων πληροφοριών των ΗΠΑ που ελήφθησαν από την The Post και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η κυβέρνησή του εμπλέκεται:

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky διέψευσε την Τετάρτη τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι το Κίεβο αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού η Ρωσία είπε πως δύο drones καταρρίφθηκαν στο Κρεμλίνο.

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Το αφήνουμε στο δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», είπε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ηγέτες των Σκανδιναβών στο Ελσίνκι.

Ίσως λέει την αλήθεια.

Δε γνωρίζω.

Δεν πρέπει επίσης να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιο τρίτο μέρος να προσπαθεί να προκαλέσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά εναντίον της Ουκρανίας, επειδή γνωρίζει πως οι ΗΠΑ πιθανότατα θα απαντούσαν χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά ενδιαφερόμενα μέρη που θα ήθελαν να δουν μια αποκαλυπτική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος το έκανε αυτό, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι Ρώσοι ηγέτες είναι απολύτως εξαγριωμένοι.

Στην πραγματικότητα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζητά δημοσίως «τη φυσική εξάλειψη του Ζελένσκι και της κλίκας του»:

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε την Τετάρτη τη «φυσική εξάλειψη» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για επίθεση με drones στο Κρεμλίνο με στόχο τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχουν επιλογές στην άκρη της φυσικής εξάλειψης του Ζελένσκι και του κλήρου του», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι όλο και πιο επιθετικός από την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Άλλοι εξέχοντες Ρώσοι ηγέτες εκδίδουν επίσης εξαιρετικά οργισμένες δηλώσεις:

Ο αρχηγός του κόμματος υπέρ του Πούτιν Δίκαιη Ρωσία Σεργκέι Μιρόνοφ πρόσθεσε: «Αυτό είναι το πολύ πραγματικό casus belli – ένα πρόσχημα για πόλεμο».

Προέτρεψε την «εκκαθάριση των κορυφαίων τρομοκρατών της Ουκρανίας. Έχουμε κάτι να χτυπήσουμε στις αποθήκες τους».

Ο ανώτερος πολιτικός Alexei Zhuravlev προέτρεψε: «Είναι απαραίτητο να στοχεύσουμε το κέντρο του Κιέβου.

«Καταστρέψτε το γραφείο του προέδρου, καταστρέψτε το [ουκρανικό κοινοβούλιο], το γενικό επιτελείο και τα κτίρια που στεγάζουν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Ο βουλευτής Μιχαήλ Σερεμέτ δήλωσε: «Είναι ώρα να εξαπολύσουμε πυραυλική επίθεση στην κατοικία του Ζελένσκι στο Κίεβο».

Εάν οι Ρώσοι όντως απομακρύνουν τον Ζελένσκι, αυτό θα οδηγήσει αυτόν τον πόλεμο σε ένα πολύ επικίνδυνο νέο επίπεδο.

Και αν αποφασίσουν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά εναντίον της Ουκρανίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα δεχόταν τεράστια πίεση για να αντεπιτεθεί στους Ρώσους.

Αυτή είναι μια τόσο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία μας και ο Τζο Μπάιντεν θα είναι αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το τέλος μας.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η σκέψη δεν πρέπει να φέρει παρηγοριά σε κανέναν από εμάς.

Φυσικά ο αμερικανικός στρατός δεν είναι ακριβώς προετοιμασμένος για μια αποκαλυπτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Αντίθετα, ο στρατός μας έχει επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα:

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κάλεσε μια ενεργό drag queen να γίνει «Ψηφιακός Πρεσβευτής» – ως μέρος μιας πρόσφατης προσπάθειας «για την προσέλκυση του πιο ταλαντούχου και διαφορετικού εργατικού δυναμικού» και την καταπολέμηση της ολοένα και μεγαλύτερης στρατολόγησης.

Ο Yeoman 2nd Class Joshua Kelley, ο οποίος προσδιορίζεται ως μη δυαδικός, διορίστηκε ως ο πρώτος από τους πέντε ψηφιακούς πρεσβευτές του Ναυτικού σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διήρκεσε από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο.

Ο Kelley, του οποίου το καλλιτεχνικό όνομα είναι Harpy Daniels, μοιράστηκε το ταξίδι τους στο TikTok και στο Instagram, όπου περιέγραψαν πώς άρχισαν να εμφανίζονται επί του σκάφους και έγιναν «υπασπιστές» των ανθρώπων που «καταπιέζονταν για χρόνια στην υπηρεσία».

Σε μια μάχη πολιτικής ορθότητας, θα νικούσαμε τα χέρια των Ρώσων.

Αλλά δεν κερδίζονται έτσι οι πραγματικοί πόλεμοι.

Φυσικά οι περισσότεροι Αμερικανοί δε θέλουν καθόλου πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν απλώς να εργαστούν σκληρά και να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς, οι ηγέτες μας συνέχισαν να μας ωθούν όλο και πιο κοντά στο αδιανόητο, και τώρα κοιτάμε κάτω σε μια άβυσσο δυστυχίας και πόνου.

Είναι δυνατόν κάποιος να προσπάθησε να μας σπρώξει στην άκρη;

Δε γνωρίζω.

Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι οι Ρώσοι θα χτυπήσουν την Ουκρανία εξαιρετικά σκληρά, και ελπίζω απλώς να αποφασίσουν να δείξουν κάποια αυτοσυγκράτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail