Η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει εκατοντάδες νέες εξέδρες άντλησης πετρελαίου

Περίπου 200 εξέδρες πετρελαίου σχεδιάζεται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη την Τουρκία το 2023, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Σιρνάκ, όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO) Μελίν Χαν Μπιλγκίν στις 10 Μαΐου στην  Hürriyet Daily News.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο Σιρνάκ είναι πολύ σημαντική. «Σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε 20 εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Σιρνάκ», είπε.

Ο Μπιλγκίν λέει ότι εργάζονται για το πώς να μετατρέψουν αυτήν την ανακάλυψη πετρελαίου σε επένδυση. «Πού πρέπει να φτιάξουμε ένα διυλιστήριο πετρελαίου; ... Όλα αυτά τα σχεδιάζουμε και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες », είπε ο επικεφαλής του TPAO.

Η κρατική εταιρεία  θα δώσει προσοχή στις περιοχές όπου μπορούν να ανακαλυφθούν νέα κοιτάσματα πετρελαίου. Κυρίως στις επαρχίες Ντιγιαρμπακίρ, Μπάτμαν και Αντιγιαμάν, καθώς και στο Ερζερούμ, την Άγκυρα-Χακάρι και τη Μανίσα.

Σημειώνοντας τα επιτεύγματα του κοιτάσματος πετρελαίου στην Τουρκία, ο Μπιλγκίν είπε ότι το 2022, η παραγωγή πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων εγχώριων και ξένων, ανήλθε σε 180.000 βαρέλια, αξίας 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (470 δισεκατομμύρια ρούβλια).

«Εξάγουμε πετρέλαιο από παλιά πηγάδια χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες», είπε και πρόσθεσε ότι η TPAO συνεργάζεται επίσης με ξένους εταίρους σε διεθνή έργα - Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ιράκ, Βόρεια Κύπρο και Λιβύη, ενώ διαπραγματεύσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη με τη Μαλαισία και τη Βραζιλία.

«Η συνολική παραγωγή TPAO στο Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ και τη Ρωσία είναι 110.000 βαρέλια», είπε ο Μπιλγκίν, τονίζοντας ότι η παραγωγή TPOA μόνο στην Τουρκία είναι περίπου 70.000 βαρέλια.

Ο επικεφαλής της εταιρείας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «η εγχώρια παραγωγή είναι πολύ πιο κερδοφόρα από την παραγωγή στο εξωτερικό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail