Χαστούκι στη Νέα Τάξη - Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε επίσημα πίσω τη Συρία

Freepen.gr - Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών δήλωσε ότι η Συρία δέχθηκε με ενδιαφέρον την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου που συνεδρίασε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο.

«Η Συρία παρακολουθεί τις θετικές τάσεις και τις αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν την στιγμή στην αραβική περιοχή και πιστεύει πως αυτές ωφελούν όλες τις αραβικές χώρες και ευνοούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Η Συρία έλαβε με ενδιαφέρον την απόφαση που εκδόθηκε από τη σύνοδο του Συμβουλίου του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών σχετικά με την επανάληψη της συμμετοχής των αντιπροσωπειών της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου του Συνδέσμου και όλων των συνδεδεμένων με αυτήν οργανισμών και φορέων, από τις 7 Μαΐου 2023», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη δήλωση τονίζεται η σημασία του διαλόγου και της κοινής δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αραβικές χώρες.

Η δήλωση ανέφερε πως η Συρία είναι ιδρυτικό μέλος του Αραβικού Συνδέσμου και είχε πάντα ισχυρή θέση υπέρ της ενίσχυσης της κοινής αραβικής δράσης.

Το υπουργείο ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επιβεβαιώνοντας ότι το επόμενο στάδιο απαιτεί μια αποτελεσματική και εποικοδομητική αραβική προσέγγιση σε διμερές και συλλογικό επίπεδο, βασισμένη στη βάση του διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων του αραβικού έθνους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail