Δύο λόγοι για τους οποίους η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Ουκρανία προσπαθούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ κράτησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό θα σήμαινε την τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων στην Ουκρανία (από τις ΗΠΑ) με κατεύθυνση προς τη Ρωσία, την οποία, για βάσιμους λόγους, η Μόσχα θεωρούσε απειλή. Για προφανείς λόγους, η Ρωσία δεν πρόκειται να περιμένει την Ουκρανία να γίνει μέρος του ΝΑΤΟ πριν επιτεθεί. Αυτό θα σήμαινε πόλεμο με όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Μπάμπου Ρανγκανάθαν - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Όσοι υποστηρίζουν πως το ΝΑΤΟ είναι αυστηρά αμυντικό δεν έχουν πόδι να σταθούν. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκε επιθετικά κατά της Λιβύης για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι. Και κάτι αμυντικό μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε επιθετικό. Εάν η Ουκρανία γίνει μέρος του ΝΑΤΟ, τα αντιρωσικά στοιχεία στην Ουκρανία, και υπάρχουν πολλά από αυτά, μπορεί εύκολα να τολμήσουν να παρενοχλήσουν τη Ρωσία χωρίς φόβο, επειδή το ΝΑΤΟ τους προστατεύει.

Δεύτερον, η Ρωσία ήθελε να προστατεύσει την πλειονότητα του ρωσικού πληθυσμού στο Donbass και στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, επειδή αυτοί οι Ρώσοι υφίσταντο διακρίσεις από την ουκρανική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία προσάρτησε (με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας του πληθυσμού) ορισμένα εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται όλη να κατακτήσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Γιατί η Ρωσία θα ήθελε τον κολοσσιαίο πονοκέφαλο και το κόστος (ζωών και χρημάτων) προσπαθώντας να κατακτήσει και να ελέγξει όλη την Ευρώπη; Στην πραγματικότητα, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται καν να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία. Ούτε αυτόν τον πονοκέφαλο και το κόστος θέλει η Ρωσία. Η Ρωσία θέλει απλώς να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δε χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ ως βάση για να κατευθύνει πυρηνικούς πυραύλους προς τη Μόσχα και πως η πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού στην Ανατολική Ουκρανία δεν υφίσταται πλέον διακρίσεις και καταπίεση από την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν προφορικά στη Ρωσία ότι δε θα επεκτείνουν το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και οι ΗΠΑ (όπως έκαναν πάντα) αθέτησαν την υπόσχεσή τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ (όχι ο λαός) ενδιαφέρεται πάντα να κάνει πόλεμο επειδή είναι μια μεγάλη πηγή χρημάτων για τις αμερικανικές εταιρείες που κατασκευάζουν όπλα και αυτές οι εταιρείες δίνουν πολλά χρήματα στους πολιτικούς και τις εκστρατείες τους, και επίσης δίνουν πολύ ακριβά προνόμια σε αυτούς τους πολιτικούς και μάλιστα τους υπόσχονται μια καλή σύνταξη μόλις φύγουν από την πολιτική. Τα αμερικανικά δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι η παροχή τέτοιων χρημάτων και προνομίων σε πολιτικούς από αμερικανικές εταιρείες είναι συνταγματική. Τα αμερικανικά δικαστήρια αποφάνθηκαν πως η άσκηση πίεσης σε πολιτικούς (το να τους δίνεις χρήματα, δώρα, προνόμια) είναι μια προστατευόμενη μορφή ελευθερίας του λόγου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ, λίγο πριν αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, προειδοποίησε την Αμερική σε τηλεοπτική του ομιλία (Βλ. Youtube) για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο ενδιαφερόταν για τον πόλεμο για να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος πίσω από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ναι, υπήρξαν συγκρούσεις και πόλεμοι στους οποίους ήταν σωστό να εμπλακούν οι ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν οι ΗΠΑ συμπαρατάσσονται με την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δε θα βλέπαμε αυτήν την στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας σήμερα. Στην πραγματικότητα, αν ο Ζελένσκι της Ουκρανίας υποσχεθεί σήμερα πως δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο πόλεμος πολύ πιθανό να τελείωνε. Αλλά, δυστυχώς, οι ΗΠΑ και ο Ζελένσκι της Ουκρανίας πεινούν και διψούν να έχουν το πάνω χέρι έναντι της Ρωσίας και δε θα δώσουν τέτοια υπόσχεση.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας δε νοιάζεται για τις αμερικανικές και δυτικές ζωές. Θέλει να διακινδυνεύσουμε να πάμε σε πόλεμο απευθείας με τη Ρωσία που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Ζελένσκι. Και πάλι, ο Ζελένσκι θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία, απλώς μη συμφωνώντας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον απαραίτητο. Η Ρωσία δεν είναι η πρώην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία δεν είναι πλέον επίσημα άθεη χώρα. Η Ρωσία έχει μια οικονομία ελεύθερης αγοράς όπου οι Ρώσοι μπορούν να κατέχουν και να λειτουργούν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ γίνονται απειλή για τη Ρωσία επιμένοντας στην επέκταση του ΝΑΤΟ, το οποίο η Ρωσία δικαίως βλέπει ως απειλή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φταίνε για αυτή τη σύγκρουση και υπάρχουν εξέχοντες Αμερικανοί στοχαστές και αναλυτές που συμφωνούν με αυτή τη δήλωση.

* Ο συγγραφέας, Babu G. Ranganathan, έχει το πτυχίο στη θεολογία/βιολογία και έχει αναγνωριστεί για τα γραπτά του σχετικά με τη θρησκεία και την επιστήμη στην 24η έκδοση του Marquis "Who's Who in the East." Διαβάστε το δημοφιλές άρθρο του συγγραφέα στο Διαδίκτυο, "The Natural Limits to Evolution" στο Medium dot com.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail