Σεληνιακές κατοικίες και αποστολές σε αστεροειδείς σχεδιάζει η Κίνα

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η διαστημική υπηρεσία της Κίνας (NSA) εξετάζει τρόπους εκμετάλλευσης των τοπικών υλικών της Σελήνης για τη χρήση τους ως δομικών υλικών στη δημιουργία κτισμάτων (βάσεων, κατοικιών κ.α.) στο φυσικό μας δορυφόρο.

Από: naftemporiki.gr

Τώρα η NSA δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον οδικό χάρτη της Κίνας στη προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης της χώρας στη Σελήνη. Το Πεκίνο θέλει να πραγματοποιήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον φυσικό μας δορυφόρο μέχρι το αργότερο τα τέλη της δεκαετίας και να υπάρχουν άμεσα εγκαταστάσεις διαμονής των αστροναυτών. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθούν τρεις αποστολές στη Σελήνη (Chang’e 6, 7 και 8) οι οποίες ανάμεσα στα άλλα θα αναζητήσουν τις κατάλληλες περιοχές για να δημιουργηθούν βάσεις και καταλύματα καθώς και τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτό τον σκοπό. Η NSA σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων και οι τρεις αποστολές θα εξετάσουν αν αυτό είναι εφικτό.

H NSA ανακοίνωσε παράλληλα την αποστολή Tianwen-2 το σκάφος της οποίας θα πλησιάσει τον αστεροειδή 2016HO, θα προσεδαφιστεί σε αυτόν και θα συλλέξει δείγματα για μελέτη. Ο αστεροειδής ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο η οποία τον φέρνει κάποια στιγμή σχετικά κοντά στη Γη και αν η αποστολή στεφθεί με επιτυχία θα είναι ο πρώτος αστεροειδής που κινείται στο διαπλανητικό Διάστημα του ηλιακού μας συστήματος που θα συλλεχθούν δείγματα του. Αν όλα πάνε καλά στον αστεροειδή 2016HO το σκάφος της αποστολής θα συνεχίσει το ταξίδι του για να επισκεφτεί διαστημικούς βράχους στη κύρια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος η οποία βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και το Δία.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για τη δημιουργία μιας κοινής επανδρωμένης βάσης στη Σελήνη χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν οι ανακοινώσεις της NSA για την κατασκευή εγκαταστάσεων αφορούν και αυτή την βάση ή αν πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρότζεκτ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail