Όχι άλλα διπλά μέτρα και ατιμωρησία. Η Δύση προκαλεί τη Ρωσία. Αποτέλεσμα: Πυρηνικά στη Λευκορωσία στα σύνορα του ΝΑΤΟ

Public domain
Η ιστορική – και απαράδεκτη – ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ καθώς και η πρόσφατη ανακοίνωση της Βρετανίας για προμήθεια όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία είναι ο πρόλογος της απόφασης της Ρωσίας να τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά στη Λευκορωσία. Η κατακραυγή της Δύσης μετά την απόφαση της Ρωσίας είναι παράλογη και υποκριτική.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το μοτίβο είναι οικείο και μιλά για αδιόρθωτη αλαζονεία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ κάνουν απερίσκεπτες κλιμακωτικές κινήσεις που είναι άνευ προηγουμένου στην επιθετικότητά τους προς τη Ρωσία. τότε η Μόσχα κάνει μια αμοιβαία κίνηση, και όμως οι δυτικές κυβερνήσεις και τα υπάκουα μέσα ενημέρωσης τους γίνονται αποπληκτικά με οργή για την «απειλητική συμπεριφορά» και τον πυρηνικό εκβιασμό της Ρωσίας.

Ίσως μια μέρα, οι δυτικοί ηγέτες να πνιγούν τελικά στη δική τους παράλογη αποπληξία.

Αυτή την εβδομάδα υπήρξε αφρισμός και αναβρασμός στη Δύση σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, παρά το γεγονός πως η κίνηση ήταν πλήρως σύμφωνη με την κυβέρνηση του Μινσκ, μακροχρόνιο σύμμαχο της Ρωσίας και μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας. Ο CSTO είναι οργανικά συγκρίσιμος με τον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), έχοντας μια κοινή αμυντική δέσμευση μεταξύ συμμαχικών κρατών που ήταν πρώην μέλη της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την επικύρωση της ανάπτυξης, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορήθηκε από τις δυτικές δυνάμεις ότι διακυβεύει τη διεθνή ασφάλεια, απειλεί τους Ευρωπαίους γείτονες και παραβιάζει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Η Λευκορωσία συνορεύει με τρία μέλη του ΝΑΤΟ: την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Αλλά η απόφαση της Ρωσίας να εγκαταστήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία (στα οποία η Μόσχα φέρεται πως θα διατηρήσει τον έλεγχο) ήρθε ως απάντηση στην κίνηση του ΝΑΤΟ να προμηθεύσει τον αντιρωσικό πληρεξούσιό του στο Κίεβο με όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU). Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 που στάλθηκαν στην Ουκρανία θα είναι εξοπλισμένα με βλήματα DU. Γίνεται κατανοητό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης έτοιμες να προμηθεύσουν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία με τα άρματα μάχης Abrams. Βίντεο από το Υπουργείο Άμυνας του Λονδίνου δείχνει ότι ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται από Βρετανούς και Αμερικανούς αξιωματικούς στον χειρισμό βλημάτων DU.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ένα μέταλλο υψηλής πυκνότητας – πολύ πιο πυκνό από τον μόλυβδο – το οποίο μπορεί να διαπεράσει τη σύγχρονη θωράκιση. Αναφλέγεται μετά τη διείσδυση και μετατρέπεται σε ατμό σε ακραίες θερμοκρασίες. Ενώ τα κελύφη DU δεν είναι εκρηκτικά σχάσιμα και δεν προκαλούν πυρηνικές εκρήξεις, απελευθερώνουν επιβλαβή ραδιενεργή μόλυνση στο περιβάλλον. Αναμφισβήτητα, τα πυρομαχικά είναι επομένως μια μορφή πυρηνικού όπλου με τον ίδιο τρόπο όπως μια «βρώμικη βόμβα» χαμηλής απόδοσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εκτόξευσαν τόνους οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια του δεκαετούς παράνομου πολέμου τους στο Ιράκ. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν επίσης όπλα DU στον επιθετικό τους πόλεμο κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Και στις δύο περιπτώσεις, η προκύπτουσα ραδιενεργή μόλυνση συσχετίστηκε με υψηλά ποσοστά καρκίνου και γενετικών ανωμαλιών στον άμαχο πληθυσμό.

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δε λογοδότησαν ποτέ για τα εγκλήματα πολέμου τους. Αυτή η ατιμωρησία εξηγεί εν μέρει την αλαζονεία τους όσον αφορά την άντληση όπλων στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας και ειδικότερα την τελευταία επανάληψη βλημάτων ραδιενεργού ουρανίου.

Ο ισχυρισμός του βρετανικού καθεστώτος ότι τα όπλα DU είναι «κανονικά» πυρομαχικά και είναι αποδεκτά να αναπτυχθούν για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος αποτελεί απόδειξη της εξαπάτησης και της απόλυτης ανομίας του. Δείχνει επίσης πως το Λονδίνο και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ είναι πρόθυμοι να κλιμακώσουν απερίσκεπτα τη σύγκρουση στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, παραβιάζοντας ένα επικίνδυνο όριο όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας, μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η εθνική της ασφάλεια απειληθεί είτε από πυρηνικές δυνάμεις είτε από συμβατικές δυνάμεις. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πιέζει με τρόπο που είναι φαινομενικά αδιόρθωτος ή ισοδυναμεί με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Διαστρεβλωμένα, αυτή η αβυσσαλέα κατάσταση διαστρεβλώνεται καθώς κατά κάποιο τρόπο η Ρωσία κάνει ένα προκλητικό βήμα στην τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

Αυτό που δείχνει η Μόσχα είναι ότι η αγγλοαμερικανική συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον το τεκμήριο της ατιμωρησίας. Οι δεκαετίες ανεξέλεγκτης επιθετικότητας από τον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ και τις εγκληματικές αγγλοαμερικανικές υποτροπές σε ξένες χώρες έχουν τελειώσει. Η Μόσχα πρόσφερε ένα διπλωματικό κανάλι για τη δημιουργία μιας συνθήκης ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά αυτό απορρίφθηκε αγέρωχα από τις αλαζονικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αποτέλεσμα ήταν τα στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα που ανέλαβε η Ρωσία με την παρέμβασή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Αναμφισβήτητα, η Ρωσία θα μπορούσε να λάβει πρόσθετα αμοιβαία μέτρα που προχωρούν περισσότερο. Η εμπλοκή των μελών του ΝΑΤΟ στο μαζικό οπλισμό του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με στρατιωτική αμυντική δράση για την καταστροφή των αλυσίδων εφοδιασμού που εισέρχονται στην Ουκρανία.

Αυτή είναι η προοπτική για μια σωστή κατανόηση της ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία. Δεν είναι η Ρωσία που λαμβάνει το προβάδισμα για να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι που διαγράφουν τα σύνορα με τρόπο που έχουν συνηθίσει να κάνουν εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ας θυμηθούμε πως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν ακυρώσει πολλές συνθήκες για τον έλεγχο των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης κατά των βαλλιστικών πυραύλων, της συνθήκης για πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς και της συνθήκης των ανοιχτών ουρανών, και η Ουάσιγκτον είναι αυτή που έχει υπονομεύσει χρόνια την τελευταία New START που διέπει τα στρατηγικά όπλα.

Υπάρχει επίσης η υφιστάμενη ανωμαλία των Ηνωμένων Πολιτειών να αποθηκεύουν πυρηνικά όπλα στο έδαφος πέντε μελών του ΝΑΤΟ. Είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία. Αυτές οι χώρες έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, επομένως αναμφισβήτητα η βάση των πυρηνικών όπλων σε αυτά τα κράτη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της NPT, κάτι για το οποίο η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία σε σχέση με τη Λευκορωσία.

Πέρυσι, επίσης, η Πολωνία προσφέρθηκε να στεγάσει αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της. Αυτή η προσφορά δεν έγινε δεκτή, αλλά πιθανώς εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κατακραυγή για αυτή την κατάφωρη αποσταθεροποίηση του ελέγχου των εξοπλισμών;

Ως συνήθως, υπάρχει μια πληθώρα δυτικών διπλών σκέψεων για να συμβαδίσει με την υποκρισία κατάταξης. Η παράλογη νοοτροπία είναι προϊόν αλαζονείας και ύβρεως.

Επιπλέον, δύο μέλη του ΝΑΤΟ, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν τα δικά τους εθνικά πυρηνικά οπλοστάσια που υποτίθεται ότι χωρίζονται από τη διοίκηση της Ουάσιγκτον. Αυτές οι δύο δυνάμεις είναι ενεργά εχθρικές προς τη Ρωσία μέσω του εξοπλισμού τους στο καθεστώς του Κιέβου.

Επιπλέον, και τα 30 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ανάπτυξη πυρηνικών δυνάμεων με τους συμβατικούς στρατούς τους σύμφωνα με τη διάταξη της συμμαχίας που ονομάζεται Υποστήριξη Πυρηνικών Επιχειρήσεων με Συμβατικές Αεροπορικές Τακτικές (SNOWCAT).

Εν ολίγοις, ξεκάθαρα, το θέμα του ελέγχου των όπλων και της ασφάλειας είναι κακώς εκτός ισορροπίας, αλλά είναι η συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ που οδήγησε στην ανισορροπία. Το αλαζονικό τεκμήριο ατιμωρησίας που διατηρούν ειδικότερα η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που δημιουργεί διπλά μέτρα και μέτρα που είναι εντελώς απαράδεκτα σε έναν κόσμο που υποτίθεται ότι υπόκειται στον κανόνα του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί εάν οι δυτικές δυνάμεις τηρήσουν το διεθνές δίκαιο και σταματήσουν την οπλοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου. Στο εξής, η Ουκρανία πρέπει να είναι ένα ουδέτερο κράτος και το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει την επιθετική επέκτασή του. Μια σοβαρή πολιτική ελέγχου των πυρηνικών όπλων πρέπει να περιλαμβάνει την απόσυρση τέτοιων όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τη συμπερίληψη βρετανικών και γαλλικών οπλοστασίων ως μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου εκτόνωσης. Σημειώστε, ωστόσο, ότι οι προϋποθέσεις για την ειρήνη είναι σε μεγάλο βαθμό βάρος της Ουάσιγκτον και των δυτικών συμμάχων της να κάνουν τα σωστά και λογικά πράγματα. Το ανησυχητικό ερώτημα είναι όμως, μπορεί η Ουάσιγκτον και οι ιμπεριαλιστές λακέδες της να είναι λογικοί;

Μέχρι να επικρατήσει η διαφωτισμένη συμπεριφορά, η Ρωσία έχει πολύ δίκιο να είναι μισαλλόδοξη για οποιαδήποτε διπλά μέτρα και σταθμά υποθέτουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και τα τσιράκια τους στο ΝΑΤΟ. Κάθε επιθετική κίνηση πρέπει να ανταποκρίνεται τολμηρά και έξυπνα. Χωρίς αυτήν την αντισταθμιστική ενέργεια, υπάρχει ατιμωρησία, η οποία είναι ακόμη πιο επικίνδυνη.

Το να λογοδοτούν οι δυτικές δυνάμεις είναι ένα ισχυρό όπλο φθοράς γιατί αποκαλύπτει τη διαφθορά και την απάτη τους, τη διπροσωπία τους και τη μοιραία αλαζονεία τους. Όλο και περισσότερο, το δυτικό κοινό βλέπει την ενδημική χρεοκοπία των υποτιθέμενων κυβερνώντων του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail