Πυρετός μαύρου χρυσού: Ο αγωγός πετρελαίου που πρόκειται να ταρακουνήσει τα πράγματα!

Καθώς ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ Ρωσίας και Δύσης εντείνεται στην Αφρική, και οι δύο πλευρές ενισχύουν τις προσπάθειές τους να εμβαθύνουν τους δεσμούς με τις αφρικανικές χώρες και να τις κερδίσουν. Μετά την περσινή σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής, τώρα είναι η σειρά της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τη Δύση διοργανώνοντας μια παρόμοια σύνοδο κορυφής.

Michael Mahanta - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία πετρελαίου με το Κονγκό

Καθώς ο Πούτιν προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, φαίνεται πως υπάρχουν πολλές συμφωνίες που θα υπογραφούν με την Αφρική πριν από τη σύνοδο κορυφής. Μια τέτοια σημαντική συμφωνία έχει υπογραφεί μεταξύ της Ρωσίας και της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ρωσία και η Δημοκρατία του Κονγκό σχεδιάζουν να υπογράψουν μια διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή αγωγού για τη μεταφορά πετρελαιοειδών στην Μπραζαβίλ, σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή Georgy Chepik. Ο Τσέπικ δήλωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί πριν από τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φέτος στην Αγία Πετρούπολη. Ο αγωγός θα διέρχεται μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της αφρικανικής χώρας – του Pointe-Noire και της πρωτεύουσας, Brazzaville. Από τη ρωσική πλευρά, η εταιρεία ZNGS Prometey έχει δείξει ενδιαφέρον για το έργο.

Ο διπλωμάτης είπε περαιτέρω ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Lukoil, ο οποίος εργάζεται στο Κονγκό από το 2019, θα ηγηθεί της ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τόνισε πως η Lukoil θα είναι η «σημαντικότερη οικονομική παρουσία» της Ρωσίας στη χώρα και επίσης τη συνέκρινε με τη Rusal στη Γουινέα και την Alrosa στην Αγκόλα.

Νωρίτερα, αναφέραμε πώς οι χώρες της Βόρειας Αφρικής αψήφησαν τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αγοράζοντας ρωσικό πετρέλαιο. Λαμβάνοντας υπόψη το σενάριο, φαίνεται ότι το Κονγκό πρόκειται να δώσει στη Δύση μια γεύση από το δικό τους φάρμακο εισάγοντας ρωσικό πετρέλαιο! Με την επικείμενη σύνοδο κορυφής, η Ρωσία και το Κονγκό συνάπτουν πολλές συμφωνίες, από το εμπόριο μέχρι τις θαλάσσιες μεταφορές και ακόμη και τις κατασκευές. Φαίνεται ότι η Ρωσία χτίζει σταθερά μια νέα συμμαχία με την Αφρική, και η Δύση καλύτερα να προσέχει γιατί αυτοί οι δεσμοί μόνο ισχυροποιούνται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail