Μερικές από τις στρατιωτικές πληροφορίες που διέρρευσαν δείχνουν ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Ακριβώς επειδή ορισμένες πληροφορίες παρουσιάζονται σε μια απόρρητη ενημέρωση, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αληθείς ή ακριβείς. Οι άνδρες και οι γυναίκες που συνέταξαν αυτές τις ενημερώσεις ή έγραψαν τις αναφορές πληροφοριών είναι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν λάθη. Λάβετε αυτό υπόψη καθώς διαβάζετε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο από τα BLUF σε τρεις από τις διαφάνειες ενημέρωσης. Θυμηθείτε, το BLUF είναι το ακρωνύμιο του Bottom Line Up Front. Εάν πρόκειται να προετοιμάσετε ενημερώσεις στον στρατό των ΗΠΑ, πρέπει να είστε ικανοί στη χρήση των ακρωνύμιων. Οι δύο πρώτες εικόνες χρονολογούνται στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως πρόκειται για μια κρίση στιγμιότυπο που βασίζεται στις πληροφορίες που είχε στα χέρια της η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας εκείνη την ημερομηνία.

BLUF #1 — Το τρέχον σχέδιο UKR Air Defense (AD) εξισορροπεί περιορισμένους πόρους για την προστασία των κρίσιμων εθνικών υποδομών (CNI), των πληθυσμιακών κέντρων, της πρώτης γραμμής των στρατευμάτων (FLOT) και άλλων βασικών πόρων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Η ικανότητα του UKR να παρέχει αεράμυνα μεσαίου βεληνεκούς για την προστασία του FLOT θα μειωθεί πλήρως έως τις 23 ΜΑΪΟΥ. Το UKR εκτιμάται ότι αντέχει σε 2 – 3 επιπλέον κυματισμούς. Καθώς εξαντλούνται τα πυρομαχικά 1st Layer Defense, τα ποσοστά δαπανών 2ου και 3ου Layer θα αυξηθούν, μειώνοντας την ικανότητα άμυνας έναντι των ρωσικών εναέριων επιθέσεων από όλα τα υψόμετρα.


Τα κόκκινα μπλοκ στη δεξιά πλευρά της παραπάνω εικόνας δείχνουν τις ημερομηνίες κατά τις οποίες τα συγκεκριμένα ουκρανικά συστήματα AD θα πάψουν να υπάρχουν ή θα μπορούν να ενεργοποιούνται.

Η επόμενη διαφάνεια παρέχει μια πιο λεπτομερή εξήγηση του τι επιφυλάσσει για τις ουκρανικές δυνατότητες AD:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

1. Τα SA – 10 και SA – 11 αποτελούν το 89% της Ουκρανικής Αεράμυνας μεσαίου/υψηλού βεληνεκούς, μεσαίου/υψηλού βεληνεκούς (>20.000 πόδια) Με βάση την τρέχουσα κατανάλωση αναχαιτιστών:Το BUK (SA – 11) θα εξαντληθεί πλήρως έως τις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Το S – 300 (SA – 10) θα έχει (sic) εξαντληθεί πλήρως έως τις 02 ΜΑΪΟΥ 2023

2. Τα συστήματα AD με εναπομείναν απόθεμα αναχαιτιστών (SA – 3, SA – 12, NASAAM, IRIS – T, κ.λπ.) έχουν περιορισμένη ποσότητα συστημάτων, πράγμα που σημαίνει πως μπορούν να καλυφθούν μόνο επιλεγμένα περιουσιακά στοιχεία. Δεν είναι σε θέση να ταιριάξουν με τον ρωσικό όγκο και δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώματα.

3. Οι συνεισφορές US/A&P SHORAD (Σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας) (Stinger, Avenger, Gephard, Crotale, κ.λπ.) συνεχίζουν να μετριάζουν τις δαπάνες των Στρατηγικών και Τακτικών SAM. Ωστόσο, τα συστήματα μικρής εμβέλειας και χαμηλού ύψους δεν έχουν την ίδια αποτρεπτική επίδραση στην απειλή των ρωσικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων στα FLOT και CNI.

4. Περιορισμένη ή καθόλου Ουκρανική Άμυνα Αέρος-Αέρος (A2AD).

5. Πρέπει να επιδιωχθούν ταυτόχρονα πολλαπλά συστήματα μετριασμού για να αυξηθεί η λήψη αποφάσεων για πιο βιώσιμες λύσεις.



Για να το θέσουμε με απλούς όρους, η Ουκρανία δεν έχει πλέον ικανότητα αεράμυνας που να μπορεί να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από 20.000 πόδια. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μια προληπτική αξιολόγηση. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες βόμβες που παραδίδονται από αέρος που εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη και έχουν περιορίσει τη χρήση πυραύλων. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει πως η Ρωσία τελείωσε από πυραύλους, είναι απλώς πιο οικονομικό και πιο θανατηφόρο να ρίχνεις βόμβες 500 κιλών και 1500 κιλών στις ουκρανικές θέσεις. Αυτό το γεγονός εξηγεί επίσης γιατί οι απώλειες στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το επόμενο BLUF. Αφορά τις αναφορές για θύματα της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Έχουμε χαμηλή εμπιστοσύνη στα ποσοστά φθοράς και στα αποθέματα της Ρωσίας (RUS) και της Ουκρανίας (UKR) λόγω κενών πληροφοριών, προσπαθειών OPSEC και IO και πιθανής μεροληψίας στην κοινή χρήση πληροφοριών UKR. Οι εκτιμήσεις των θυμάτων, οι οποίες κυμαίνονται ανάλογα με την πηγή, ενημερώνονται από αξιωματούχους των RUS, Wagner και UKR. Στις παρακάτω αξιολογήσεις βιωσιμότητας, το υψηλό υποδεικνύει ότι οι δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, το μέτριο υποδηλώνει πως οι δυνάμεις δυσκολεύονται να διατηρήσουν επιχειρήσεις σε έναν τομέα και το χαμηλό σημαίνει ότι οι δυνάμεις δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς.



Αυτό που δεν παρέχει αυτή η αξιολόγηση είναι μια λεπτομερής εξήγηση των πηγών για τα στοιχεία για τα θύματα και τις απώλειες. Αυτό είναι συγκλονιστικό. Η DIA έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί εναέριες εικόνες για να μετράει κατεστραμμένα και να βλάπτει οχήματα, τανκς και πυροβολικό. Εάν το έκαναν αυτό, θα περίμενα ότι το έγγραφο θα χαρακτηριζόταν ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ λόγω των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή τέτοιων πληροφοριών. Αντίθετα, αυτό το έγγραφο είναι ταξινομημένο S/NF.

Πιστεύω πως οι πληροφορίες για ρωσικές απώλειες προήλθαν από τους Ουκρανούς. Γι' αυτό τα ρωσικά θύματα είναι υπερβολικά και οι απώλειες της Ουκρανίας ελαχιστοποιούνται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο BLUF, η σύντομη παρατήρηση αναφέρει συγκεκριμένα, «δυνητική μεροληψία στην ανταλλαγή πληροφοριών του UKR». Αυτός είναι απλώς ένας ωραίος τρόπος να πούμε, ξέρουμε ότι η Ουκρανία λέει ψέματα, αλλά οι πολιτικοί παράγοντες μας εμποδίζουν να το πούμε.

Παρά την εξαπάτηση σχετικά με τις πραγματικές απώλειες και τις απώλειες εξοπλισμού της Ρωσίας, αυτές οι ενημερώσεις παρουσιάζουν μια τρομερή εικόνα της Ουκρανίας να χάνει την ικανότητά της να αποκρούει επιθέσεις με πυραύλους και αεροσκάφη. Και αυτό ακριβώς έχει συμβεί.

Ένας γνωστός που σέβομαι, ήταν αρκετά πρόθυμος να δεχτεί τις ουκρανικές αξιώσεις στις πρώτες μέρες του πολέμου στην ονομαστική τους αξία. Οχι πια. Τώρα παραδέχεται πως η Ουκρανία λέει ψέματα ρουτίνας στις ΗΠΑ για τη δύναμη των στρατευμάτων, την ετοιμότητα και τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης.

Εξακολουθούν να γίνονται πολλές χαρούμενες συζητήσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία να κρατά σταθερή δύναμη και τη Ρωσία να ξεμείνει από οβίδες. Όμως τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν πλήρως την πολιτική Μπάιντεν στην Ουκρανία λένε μια διαφορετική ιστορία. Η Washington Post ανέφερε πριν από τέσσερις ημέρες :


Ακόμη και εν μέσω έλλειψης, η Ουκρανία εκτοξεύει περίπου 7.700 οβίδες την ημέρα, ή περίπου μία κάθε έξι δευτερόλεπτα, σύμφωνα με έναν Ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια. Η Ρωσία, η οποία μπορεί επίσης να εξαντλείται, πυροδοτεί περισσότερα — σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις τριπλασιάζεται αυτό το ποσό.

Για να συμβαδίσει με τον αντίπαλό του και να διατηρήσει ακόμα πυρομαχικά, ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον πιο επιλεκτικός στην επιλογή στόχων, δίνοντας συχνά προτεραιότητα στον εξοπλισμό σε σχέση με μικρές ομάδες πεζικού. Η ακρίβεια είναι το κλειδί γιατί οι αστοχίες σημαίνουν χαμένες ρουκέτες. Και σε υπόγεια εργαστήρια στην ανατολική Ουκρανία, οι στρατιώτες χρησιμοποιούν τρισδιάστατους εκτυπωτές και ανακυκλώνουν μη εκραγμένα πυρομαχικά για να δημιουργήσουν εναλλακτικά πυρομαχικά.

Οι βολές πυροβολικού για τα όπλα της Σοβιετικής εποχής της Ουκρανίας, που αποτελούν την πλειονότητα του οπλοστασίου τους, ήταν εδώ και καιρό σε έλλειψη. Αυτό ανάγκασε την εξάρτηση από το πυροβολικό που παρέχουν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου επειδή χρησιμοποιούν βλήματα διαμετρήματος 155 mm, τα οποία η Ουκρανία διαθέτει περισσότερα προς το παρόν, αλλά για πολύ λιγότερα όπλα.

Υπό το πρίσμα της ασυμφωνίας μεταξύ των όσων λένε στο κοινό ο υπουργός Άμυνας Austin και ο Πρόεδρος του Joint Chiefs of Staff Milley και των ανησυχητικών γεγονότων που αποκαλύπτονται στα μηνύματα που διέρρευσαν, είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι κάποιος με άδεια, που αηδιάστηκε από τα ψέματα, αποφάσισε να σφυρίξει χωρίς να προσδιορίσει τον εαυτό του.

Κάποιοι έχουν υποστηρίξει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν διέρρευσε αυτό το υλικό σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη για περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτό είναι γελοίο. Κάποιο από το υλικό TS που επιπλέει στον Ιστό είναι αποκαλυπτικό και επιζήμιο για τις σχέσεις των ΗΠΑ με μια σειρά από χώρες και οργανισμούς, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα, η Ουκρανία και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Το μέγεθος και το εύρος της διαρροής με πείθει ότι αυτό έγινε από κάποιον που ενεργούσε ως πληροφοριοδότης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail