Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βρετανία για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου

Φωτογραφία αρχείου ενός βρετανικού τανκ Challenger 2 που μπορεί να εκτοξεύσει πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιεί ότι η Μόσχα θα αντιδράσει σε προηγούμενη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εξοπλίσει την Ουκρανία με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Μιλώντας στο Λονδίνο τη Δευτέρα, η υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Άναμπελ Γκόλντι είπε πως ορισμένα από τα πυρομαχικά για τα άρματα μάχης Challenger 2 που έστειλε η Βρετανία στην Ουκρανία περιελάμβαναν βλήματα διάτρησης θωράκισης, τα οποία περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο... ανακοίνωσε όχι μόνο την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία, αλλά και οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει", είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την Τρίτη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε επίσης πως η βρετανική απόφαση φέρνει τη Μόσχα και τη Δύση πιο κοντά στο χείλος της «πυρηνικής σύγκρουσης».

"Έγινε ένα άλλο βήμα και απομένουν όλο και λιγότερα", είπε στους δημοσιογράφους σε δηλώσεις που επικαλούνται τα εγχώρια πρακτορεία.

Πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορούν να τρυπήσουν άρματα μάχης και παρόμοια θωρακισμένα οχήματα λόγω της πυκνότητας του πυρηνικού συστατικού και άλλων φυσικών ιδιοτήτων.

«Φυσικά, η Ρωσία έχει κάτι να απαντήσει σε αυτό», πρόσθεσε ο Σόιγκου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail